Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MISLATA

Els jutjats admeten a tràmit la demanda de Compromís per Mislata contra Bielsa per vulneració de drets fonamentals

Gil: em interposat Recurs Contenciós administratiu perquè el reglament municipal vulnera i impedeix el control al govern municipal"
REDACCIÓ - 28/03/2019
Portavey i regidor de Compromís per Mislata, Javier Gil Portavey i regidor de Compromís per Mislata, Javier Gil

La Sala Contenciós-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha admès a tràmit la demanda presentada per Compromís contra l'Ajuntament de Mislata per vulneració de drets fonamentals.

Javier Gil, portaveu i regidor de Compromís per Mislata, ha explicat que "hem interposat Recurs Contenciós administratiu perquè el reglament municipal vulnera i impedeix el control al govern municipal", i afegeix "en maig del 2016 vam presentar una proposta per a modificar el reglament municipal i així garantir que l'oposició poguera realitzar un control democràtic i transparent al govern municipal però el PSOE de Bielsa ho va impedir".

El motiu de la demanda és que la limitació en la quantitat de preguntes que el Reglament Orgànic Municipal de Mislata estableix a l'article 14 no permet realitzar a l'oposició la tasca de fiscalització a l'acció del govern, i aquest fet vulnera el dret fonamental dels grups polítics a la participació efectiva, regulat a la Constitució Espanyola.

"Bielsa utilitza el reglament municipal per a no donar la cara en els plens, per a limitar totes les preguntes possibles que l'oposició puga fer amb l'objectiu d'amagar informació i impedir la tasca dels grups polítics".

"Fins ara, la justícia sempre ha dictaminat a favor dels demandants en aquest tipus de denúncia, i Bielsa ho sap, però no li importa, ell és més d'amagar-se i no donar la cara, no més quan ningú pot replicar-li" ha declarat Gil.

Debat públic amb tots els grups polítics

Javier Gil, se suma a la proposta d'altres grups polítics, i demana a Carlos Fernández Bielsa un debat polític i públic amb tots els partits polítics "dubtem molt que els assessors de Bielsa el deixen participar, després de 4 anys amagant-se dels debats, ara tampoc el deixaran participar, ja que evidenciaria totes les seues mancances" ha finalitzat Gil.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Leire Puig y Marian Boudalla fueron las esgrimistas que conquistaron el pódium
En els últims quatre anys s'ha augmentat també a més del doble (de 400 euros a 1000 euros) les subvencions a associacions d'estudiants i AMPA

Otras noticias en sucesos

En concreto, se les atribuyen ocho delitos de robo con violencia e intimidación, seis de robo con fuerza en las cosas, dieciséis de hurto, otro de pertenencia a grupo criminal y otro de apropiación indebida
El equipo facultativo movilizado ha realizado maniobras de reanimación cardiopulmonar avanzada al operario, pero, según el Cicu, "no ha habido respuesta" y "ha fallecido en el lugar"
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.