Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
XÀTIVA

24 empreses i serveis turístics de Xàtiva opten a la distinció de qualitat SICTED

S'incrementa un 71% el número de empreses integrades en el sistema de qualitat turística que promou l'Ajuntament
REDACCIÓ - 08/11/2017
Reunió de treball Reunió de treball

Aquest matí s'ha tornat a reunir a l'Ajuntament de Xàtiva la mesa de qualitat de la xarxa SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions), amb la finalitat de proposar al comitè de distincions la concessió del distintiu de qualitat a 24 empreses i serveis turístics de la ciutat que han dut a terme les accions de formació i implementació d'aquest sistema de gestió turística. La xifra suposa un increment del 71% en el número d'empreses que opten a la distinció respecte l'any anterior. D'altra banda, entre el grup de noves incorporacions destaca l'increment del número d'establiments dedicats a la restauració, amb 8 noves altes.

De les 24 empreses que han passat hui l'examen de la mesa de qualitat, 12 opten a la renovació: cinc són serveis públics; dos, empreses de guies turístics; dos cafeteries i tres empreses d'allotjament turístic. Les altres 12 empreses avaluades són de nova incorporació i ara fa un any que estan integrades en el sistema per posar en pràctica els protocols que els han conduït a la distinció de qualitat. Les noves incorporacions són dos empreses de guies, un comerç, dos cafeteries, sis restaurants i un hotel. A més a més, hi ha set empreses que ja han sol·licitat la seua adhesió a SICTED per a l' any pròxim: una agència de viatges, una altra empresa de guies, una empresa de serveis turístics, tres restaurants i un allotjament.

La mesa de qualitat és un òrgan col·legiat encarregat de facilitar la participació de tots els sectors econòmics i serveis públics de Xàtiva en la gestió del SICTED. En formen part l'alcalde, Roger Cerdà; la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; la tècnica de l'Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán; la tècnica municipal, Mº Dolores Cazaurang i els representants empresarials, Diego Fuentes, president d'Adexa i Esther Guillén, responsable de comunicació de Xacex, en representació de la seua presidenta, Mº Jesús Cuenca.

SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme, amb el recolzament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que treballa amb serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l'objectiu de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

Xàtiva va ser la primera ciutat que es va integrar en la xarxa Sicted des que es va produir el canvi polític en la Generalitat. L'alcalde creu que la qualitat en la prestació de serveis turístics "és un punt de partida adequat per a construir el futur del sector". Roger Cerdà ha animat als empresaris relacionats amb aquesta activitat a que participen en la iniciativa, ja que "és molt important que comencem a caminar junts per anar bastint, des dels paràmetres que marquen els sistemes de gestió de qualitat, una indústria turística local capaç de generar ocupació i riquesa".

La xarxa SICTED integra ajuntaments i entitats privades com ara empreses de serveis turístics i transports, allotjaments i restauració o museus. Actualment, SICTED inclou destinacions turístiques tan consolidats com ara Morella, Dénia, Gandia, Benidorm, Alacant, Peníscola o València.

El sistema de qualitat turística SICTED ofereix diversos avantatges com ara la millora del posicionament turístic de Xàtiva, l'augment de la implicació sectorial en la millora del producte turístic i un increment en la coordinació entre l'Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat.

Otras noticias en C. Centrals

Desde la Conselleria han explicado que este nuevo hospital es el resultado del convenio de colaboración que Sanidad suscribió en julio de 2016 con el Ayuntamiento de Ontinyent
L’activitat inclosa a la campanya “Ontinyent Il·lusiona” comptarà amb animació i jocs infantils fins el dissabte a la Plaça de la Concepció

Otras noticias en sucesos

El arquitecto municipal, Rubén Bellido, hizo valer su condición de funcionario del ayuntamiento desde 2007 para conseguir que obras promovidas por el consistorio fueran adjudicados al otro acusado
La Policía Nacional ha detenido a un total de 29 personas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.