Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ESTIVELLA

25 línies i un paper "Estivella solidària" i el Sàhara

Lluís Maria Mesa i Reig - 20/01/2018

El passat estiu es va estrenar "Cant a Estivella". Este himne intenta descriure algunes de les qualitats que caracteritzen al poble. Entre elles, apareixen unes paraules que al seu autor li agraden especialment "Estivella solidària, del Camp de Morvedre i del món". Una línia que, més enllà del lirisme, significa una aposta que sempre ha fet la població pels marginats. Des de diferents col·lectius religiosos i laics, s'ha tingut present la possibilitat de col·laborar amb allò que més es necessita. Esta semana eixa actitud torna a ser notícia i a més motiva una reflexió com esta.

La realitat és que no sols este municipi de les baronies actua com a col·laborador de causes solidàries. La capital del Camp de Morvedre i moltes altres localitats posen en marxa al llarg de l'any diverses activitats amb la finalitat de recaptar o ajudar als qui més ho necessiten. Les ONG tenen un gran espai comarcal. No obstant això, crida l'atenció que un tema tan destacat com la injustícia que tants anys s'està cometent al Sàhara no hi tinga últimament un gran ressò. Eixe és motiu pel qual este articulista s'alegra que a Estivella s'haja pensat a actualitzar el problema saharauí. Són massa anys d'incomprensió, de sotmetiment i de persecució d'un poble sense que ningú hi faça res. Una democràcia i defensora dels drets humans com Espanya, igual que la resta d'estats occidentals, no poden consentir eixa situació. Cal solucionar un problema històric i humanitari. Sens dubte, la iniciativa d'Estivella no serà prou. Tanmateix el fet que l'associació de comerços ACIPE s'haja organitzat per a recaptar aliments i fer unes jornades conjuntament amb l'Ajuntament fins al mes de febrer ja és un pas. De xicotets avanços sempre es canvia el món.

En definitiva, benvinguda eixa iniciativa i tots els projectes solidaris comarcals. Cal confiar que aprofite per a escampar la conscienciació en el Camp de Morvedre pel problema saharauí. Queda molt a fer i ja no es pot girar la mirada a un altre lloc, després de tants anys. No fem esperar més la solució democràtica i humanitària per al Sàhara.

Otras noticias en Morvedre

Manuel Bonet: "Haremos una acera que permita llegar a las urbanizaciones y finalizaremos la conexión del cauce del río con el casco urbano"
Darío Moreno asegura que se reafirmará la presencia de la UNED en Sagunto si los socialistas alcanzan la alcaldía

Otras noticias en sucesos

El gerente del 'Chaplin's', Manuel Nieto, ha afirmado hoy que "las cosas se han sacado de contexto" y ha recalcado que la persona que se anuncia en su local "es un trabajador que está dado de alta, que cotiza y cuya situación es completamente normal"
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.