Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

Ajuntament i protectora organitzen a Ontinyent una jornada solidària amb els animals abandonats

Concurs de gossos, tallers infantils, classes de ball o una desfilada d'animals sense llar seran algunes de les activitats que tindran lloc el diumenge
REDACCIÓ - 13/12/2017
Acte organitzat per l
Acte organitzat per l"Ajuntament i la protectora d"Ontinyent. EPDA

L'Ajuntament d'Ontinyent i la protectora Vinculados organitzen aquest diumenge un esdeveniment per a recaptar fons i donacions per als animals abandonats i a la vegada conscienciar a la ciutadania de l'adopció de mascotes. La jornada, que porta com a nom "Un dia de gossos", tindrà lloc al pàrquing de la Sala Gomis de 10:00 a 19:00 hores i inclourà activitats per a tota la família.

Es tracta d'una iniciativa que la regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, destacava que va en la línia de les accions plantejades al Grup de Treball Municipal per al Benestar i Protecció dels Gossos recentment constituït, i al que s'ha integrat entitats com "Adopta un amigo", la "Protectora la Vall d'Albaida", "La Guarda" i "Vinculados, rehabilitación de animales abandonados", que es qui organitza amb l'Ajuntament l'activitat d'aquest diumenge. Patricia Folgueras recordava que "al si d'aquest grup hem parlat d'accions per impulsar una tinença responsable dels animals i perquè aquestos que estén en situació d'abandó o desprotecció troben una llar el més ràpidament possible. Hem de fer un esforç en la prevenció de l'abandonament, i per tant les accions de sensibilització, educació i tinença responsable de les mascotes són fonamentals".

En la jornada de diumenge, que es desenvoluparà al llarg de tot el dia, hi haurà tallers infantils, ludoteca, un photocall i música. A les 10:30 hores se celebrarà una classe d'Hip-hop; a les 12:15, començarà un concurs de mascotes en el qual es premiarà al més obedient, el que tinga millor dentadura o el iaio millor conservat, entre altres categories. Les activitats continuaran amb una exhibició de Dog Dancing, una desfilada de gossos que busquen una família i, a la vesprada, una exhibició de ball infantil i d'adults. A més, hi haurà un arbre de Nadal, en el qual es podrà dipositar donacions de pinso per a les mascotes de la protectora. Totes les activitats seran gratuïtes amb l'excepció del concurs de mascotes (4€) i la classe d'Hip-hop (3€) per a les quals serà necessari inscriure's abans en la Clínica Veterinària Hiroc (Ontinyent) o en la tenda Cien Mil Hijos (Ontinyent i Albaida).

Patricia Folgueras, animava a veïns i visitants a participar en aquesta jornada lúdica i solidària. "S'apropa el Nadal, i en aquestes dades moltes famílies decideixen portar a les seues cases una mascota, és molt important conscienciar que un animal no és un joguet, que hem de ser responsables amb ell, i, sobretot, que hi han molts gossos i gats que busquen una casa on viure, no és necessari comprar quan podem adoptar" declarava.

Folgueras apuntava entre els objectius de la seua regidoria a treballar amb les protectores l'impuls a un protocol d'actuació front al gos abandonat, així com el treball de conscienciació sobre la importància de l'esterilització. Els gats també han estat objecte d'actuacions municipals, com les tasques d'esterilització i vigilància sanitària en 6 colònies d'estos felins realitzades per l'Ajuntament d'Ontinyent i la Protectora d'Animals de La Vall d'Albaida al marc del pla conjunt que s'està duent a terme per evitar la proliferació incontrolada d'estos animals, tenir cura de la seua salut, reduir la brutícia i augmentar la sensibilitat veïnal sobre la convivència amb ells.

Otras noticias en C. Centrals

No se han registrado daños
Les festes tindran lloc la vespra de la festivitat, el 8 d’octubre a partir de les 17.30 hores

Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.