Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALBALAT DELS SORELLS

Albalat dels Sorells vol posar en valor el Palau Comtal

Revertir algunes errades del passat, sobretot de la reforma dels anys 70 i tornar, en la mesura del possible, l'originalitat d'alguns elements d'este palau gòtic, són alguns dels objectius que es pretenen des de l'Ajuntament
REDACCIÓ - 16/07/2018
Signatura de l Signatura de l"acord. EPDA
Este mig dia l'Alcalde, Nicolau Claramunt i el president de la Generalitat, Ximo Puig han signat l'acceptació de les ajudes per a la protecció, conservació o recuperació sobre béns de patrimoni cultural valencià cofinançats pel programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-20120. La proposta inicial d'intervenció que s'ha presentat consta de tres fases amb una inversió de128.181,43€ i dels que 56.461,03€ seran subvencionats pel programa europeu. La primera de les fases, subvencionada per la Diputació de València va ser concedida en 2014 i s'ha realitzat a principi de 2018. Amb una inversió de21.814,49€ s'han restaurat les pedres del pati interior i sanejat de la porta d'entrada. La segona, també amb subvenció de la Diputació de València concedida en 2017 pretén restaurar el paviment original en algunes sales del palau. Aquesta fase tindrà un cost de49.905,91€.Estasubvenció està pendent del vistiplau de la Conselleria de Patrimoni per poderficar-la en marxa. La tercera fase es finançarà amb fonsFEDEReuropeus concedits en 2018. Amb una inversió de56.461,03€es pretén eliminar el "gotelé" d'algunes sales del palau i adequar i millorar l'accés de la torrenord oest. Segons comenta Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat,estesprimeres fases són l'inici d'un projecte més ambiciós ques'haurà de plasmar en l'elaboració d'un Pla Director. Claramunt comenta que un dels entrebancs que ens estem trobant i que demoren la posada en marxa de les inversions, és el retard en obtenir el permís de la Conselleria de Patrimoni, per tant, l'elaboració d'un Pla Director queestigaaprovat per patrimoni, farà molt més fàcil i ràpides les inversions.Esteserà el següent objectiu haconclòs Claramunt.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Ibáñez: “Los resultados de Cs en las últimas citas electorales nos hacen ser optimistas y pensar que es posible obtener la alcaldía”
Finalizadas las obras del centro público Carraixet por un valor de 5.024.538 euros

Otras noticias en sucesos

Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.