Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Albiol reclama que Europa depure responsabilitats per la multa a la Generalitat pels fons d'Educació mal gestionats

La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu subratlla que ja en anteriors ocasions ha denunciat davant la Comissió la manca de mecanismes de control dels fons europeus
REDACCIÓ - 11/01/2018
Marina Albiol.
Marina Albiol.

La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol reclama a la Comissió Europea que "es depuren responsabilitats respecte a la sanció imposada per no invertir els fons destinats a l'educació al País Valencià, i no hagen de pagar els ciutadans els incompliments per part d'uns governants nefastos i irresponsables amb noms i cognoms". En una pregunta adreçada a la Comissió Europea, Albiol recorda que aquesta sanció se suma a la ja imposada pel falsejament del dèficit, "que ja vam haver d'assumir la ciutadania valenciana". Per a l'eurodiputada, "la qüestió no és si aquestes sancions han de pagar-se des de la Generalitat o des del govern central: qui hauria d'assumir aquestes factures no som les ciutadanes i els ciutadans, sinó els seus responsables polítics".

Marina Albiol subratlla que ja en anteriors ocasions ha denunciat davant la Comissió la manca de mecanismes de control dels fons europeus, "tal i com s'ha evidenciat en nombrosos casos d'ús fraudulent d'aquests diners procedents d'Europa", per la qual cosa torna a inquirir sobre les eines que les institucions europees tenen al seu abast per evitar aquesta mena de situacions: "Hi ha antecedents més que suficients per a buscar solucions eficients a aquestes irregularitats en l'ús dels fons procedents d'Europa. Contínuament estem observant indicis de que els controls fallen, i quan es produeixen aquests desajustos, siga per ús fraudulent des diners, siga per negligència en la gestió de les ajudes que arriben de la Unió, qui acaba pagant les conseqüències és la ciutadania, que veu com els recursos que haurien d'anar destinats al seu benestar se'n van a pagar sancions". Per això, considera prioritari "que les institucions europees investiguen l'autoria d'aquests incompliments i reclamen responsabilitats als que veritablement han provocat aquesta pèrdua de recursos".

En aquest cas, a més, Albiol remarca el fet que havent existit recursos per millorar l'educació "el govern del PP valencià ni tan sols va ser capaç de gestionar-los adequadament per invertir-los en la multitud de milores que cal fer en els nostres centres educatius. Només per aquesta raó, com a mínim haurien de dimitir els responsables de la Conselleria durant aquests anys, persones que encara estan en política cobrant diners públics".

Otras noticias en Comunitat

En Valencia se actuó contra 20 conductores por carecer de permiso o licencia, 69 por conducir bajo los efectos del alcohol y uno por exceso de velocidad
Montiel, que se ha inscrito como candidato para formar parte de la lista definitiva de Podem a las autonómicas, ha recordado que son las bases las que "ordenan la lista definitiva"
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.