Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALCÀSSER

Alcàsser s'adhereix al Pacte dels Alcaldes per Clima i la Energia

De forma simbòlica, es va donar respatller als tres pilars d'aquest pacte reforçat: l'atenuació, l'adaptació i l'energia segura, sostenible i assequible
REDACCIÓ - 09/11/2016
Pie de foto Pie de foto
La Comissió Europea va llançar el nou Pacte dels Alcaldes per al Clima i l'Energia, de caràcter conjunt, en una cerimònia celebrada el 15 d'octubre de 2015 a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. De forma simbòlica, es va donar respatller als tres pilars d'aquest pacte reforçat: l'atenuació, l'adaptació i l'energia segura, sostenible i assequible. 
Els signants recolzen una visió comuna per a l'any 2050: accelerar la descarbonización dels seus territoris, enfortir la seva capacitat d'adaptació als efectes inevitables del canvi climàtic i permetre als seus ciutadans l'accés a fonts d'energia segures, sostenibles i assequibles. 
Les ciutats signatàries prometen actuar per aconseguir l'objectiu de la UE de reduir en un 40 % els gasos d'efecte hivernacle d'aquí a 2030, així com promoure l'adopció de mesures conjuntes per a l'atenuació del canvi climàtic i l'adaptació a est. 
A fi de traduir el seu compromís polític en mesures pràctiques i projectes, els signants del Pacte hauran de preparar, en particular, un Inventari d'Emissions de Referència i una Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats derivats del Canvi Climàtic. D'aquesta manera, es comprometen a presentar, en el termini de dos anys a partir de la data en què la corporació municipal prengui la decisió, un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) en el qual es resumeixin les accions clau que planegen dur a terme. L'estratègia d'adaptació haurà de ser part del PAES i/o haurà de desenvolupar-se i integrar-se en un o diversos documents independents de planificació (els signants podran optar pel format que desitgin). Aquest valent compromís polític marca l'inici d'un llarg procés durant el qual les ciutats hauran d'informar cada dos anys dels avanços realitzats. 
Retrospectiva Després de l'adopció en 2008 del Paquet de mesures de la UE sobre clima i energia fins a 2020, la Comissió Europea va llançar el Pacte dels Alcaldes per recolzar els esforços desenvolupats per les autoritats locals en l'aplicació de polítiques d'energia sostenible. 
El Pacte dels Alcaldes és un moviment únic des de la base que ha aconseguit mobilitzar a un gran nombre d'autoritats locals i regionals per desenvolupar plans d'acció i orientar les inversions cap a l'atenuació dels efectes del canvi climàtic. 
A partir de l'èxit del Pacte dels Alcaldes, en 2014 es va llançar la iniciativa Mayors Adapt, basada en el mateix model de gestió pública, mitjançant la qual es convidava a les ciutats a assumir compromisos polítics i prendre mesures per anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic. A la fi de 2015, ambdues iniciatives es van fusionar en el nou Pacte dels Alcaldes per al Clima i l'Energia, mitjançant el qual es van assumir els objectius de la UE per 2030 i es va adoptar un enfocament integral d'atenuació del canvi climàtic i d'adaptació a est.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Vicente Zaragozá, actual alcalde de la localidad quiere obtener de nuevo la confianza de sus vecinos
Los populares centran sus propuestas igualmente en la mejora y creación de nuevos servicios, así como en la participación ciudadana

Otras noticias en sucesos

Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.