Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALGAR DE PALÀNCIA

Algar de Palància busca marxa per a la processó dels turquets

L'Ajuntament convoca un concurs de composició amb motiu del 800 aniversari de l'Ordre de la Mercé per Sant Pere Nolasc
M. MARTÍNEZ - 05/04/2018
Processó dels turquets d Processó dels turquets d"Algar de Palància. EPDA

Amb motiu del 800 aniversari de la fundació de l'Ordre de la Mercé, l'Ajuntament d'Algar de Palància ha convocat un concurs de composició de marxes de processó, la qual serà interpretada per la banda de la localitat en la desfilada dels turquets el dia 22 de setembre.

L'obra haurà d'estar dedicada a 'Nostra Senyora de la Mercé' pel 800 aniversari de l'Ordre Mercedària, i el certamen està obert a tots els compositors que vulguen participan amb una única composició. Els interessats poden enviar els seus treballs fins el 30 de juny.

El concurs es desenvoluparà en dues fases. En una primera fase, el jurat realitzarà una selecció de 8 ó 10 obres de les composicions presentades, les quales passaran a una segona fase. El jurat estarà formado per l'alcalde, Juan Emilio Lostado, el regidor de Cultura, i el president, el director i un músic de la banda de música de la localitat.

Qualitat

En esta primera fase, el jurat valorarà la qualitat musical de les marxes, la seua idoneïtat per a l'efemèride del 800 aniversari i la seua adequació a l'acte, així com la seua cadència per a la correcta marxa dels passos processionals.

Després hi haurà una segona fase en la qual se celebrarà un concert obert al públic el dia 2 de setembre a l'auditori municipal. En aquest cas, la banda de música de la localitat interpretarà les marxes finalistes i serà el públic assistent el qual vote per la millor composició. El mateix dia es donarà a conéixer el resultat de la votació popular i es lliurarà el premi. El compositor guanyador obtindrà un guardò de 750 euros.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde, Juan Emilio Lostado, ha afirmat que esperen que aquest concurs tinga molta repercussió i reba nombroses obres de compositors de tot el país. Aquesta iniciativa s'inclou en el programa d'actes del 800 aniversari de l'Ordre de la Mercé, que es celebra enguany, en les festes patronals de 2018.

Cal recordar que el Consistori va celebrar en setembre de 2017 les primeres Jornades Internacionals d'Història del poble com a preludi a les Festes Majors i com un avanç del 800 aniversari de la fundació de l'Ordre de la Mercé per Sant Pere Nolasc, patró de la localitat.

Baix el títol 'Els Turquets d'Algar: la redempció de captius per l'Ordre dels Mercedaris al Camp de Morvedre', l'objectiu va ser donar el reconeixement que es mereix la processó dels Turquets i donar a conèixer aquest tradicional esdeveniment, un acte festiu i ritual que forma part de les tradicions històriques de la Comunitat Valenciana i que es pot considerar com una part del patrimoni immaterial d'esta. En aquest sentit, el Consistori està seguint els passos per l'obtenció de la declaració de bé immaterial de la Comunitat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El candidato Guillermo Sampedro afirma que están 1.000 votos de lograr la alcaldía y "vamos a salir a ganar"
Una de las principales demandas de la ciudadanía es el puente de conexión entre el Port y Canet

Otras noticias en sucesos

La joven gritó para llamar la atención y el individuo fue retenido hasta llegar la Policía Nacional, cuyos agentes encontraron escondido en uno de los zapatos un espejo idéntico al denunciado, de color rojo
El hurto ocurrió el pasado sábado, día 18, cuando la joven se acercó a la víctima y comenzó a hacerle caricias en el brazo para, en el momento en que el hombre se dio cuenta y lo retiraba, propinar el tirón al reloj y huir con la pieza
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.