Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CANET D'EN BERENGUER

Alimara i el Repom recreen una boda del segle XVIII a Canet com a pròleg del certamen Vila de Canet

L'equip de govern del PP participa en este acte que ha transcorregut a la plaça de l'Església
REDACCIÓ - 28/10/2018
Vista aèria de l Vista aèria de l"actuació. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZ
Eixint de l Eixint de l"església. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZEixint de l Eixint de l"església. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZBajo Palio. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZ Bajo Palio. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZ
Meravellós pròleg per al certamen de teatre amateur esta recreació d'una boda del segle XVIII que han dut a terme els grups de danses Alimara i el Repom a Canet d'En Berenguer, a la qual ha assistit l'equip de govern del Partit Popular. Un acte que ha transcorregut el diumenge a la plaça de l'Església.''Desde la Regidoria de Cultura estem molt orgulloses i volem felicitar-los públicament pel seu gran treball. El nom de l'esquellà ve del soroll i l'aldarull que muntaven els amics dels novios amb els esquellots i altres trastos quan es casava una persona viuda, tal vegada amb una altra persona d'eixa mateixa condició o amb algú més jove, la qual cosa donava més motius per a la burla. Moltes vegades l'esquellà la incitava algun antic pretendent i podia pujar de to, amb llançament d'ous o excrements a la casa de la nova parella. Hi ha constància que les bromes i cobles grotesques i burletes per la diferència d'edat o pel matrimoni de conveniència van arribar a degenerar en autèntiques disputes havent d'intervenir les autoritats'', han assenyalat des del grup popular.''Com escriu Blasco Ibáñez en el seu conte "La Cencerrada", molts novios triaven casar-se a la nit o a la matinada i en ermites fora del poble per a evitar-se l'esquellà. Amb la conversió de la societat agrícola en industrial, va anar perdent-se en la segona meitat del s. XX aquest antic costum valencià. Així que huí amb l'església de Sant Pere com a escenari d'Església per als novios i la Biblioteca municipal Casa dels Llano com a casa de la novia, el viudo pobretó, vell i pillet de Vitoret s'ha casat este matí amb la viuda, poc agraciada però molt rica senyora Marquesa'', han afegit les mateixes fonts del PP.
Balls a la plaça de l Balls a la plaça de l"església. FOTO PLÁCIDO GONZÁLEZ

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El herido, de 30 años, ha sido evacuado a un hospital con politraumatismo
Una de las principales demandas de la ciudadanía es el puente de conexión entre el Port y Canet

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.