Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LLÍRIA

Arranquen els treballs arqueològics dels vials per al futur IES Camp de Túria i el col•legi públic a Mura

L'actuació, amb una inversió de 95.000€, finalitzarà la fase prèvia per a donar cabuda als nous centres educatius de Llíria aprovats en el Pla Edificant
REDACCIÓ - 09/01/2019
Arranquen els treballs arqueològics dels vials per al futur IES Camp de Túria i el col?legi públic a Mura Arranquen els treballs arqueològics dels vials per al futur IES Camp de Túria i el col?legi públic a Mura

L'Ajuntament de Llíria ha iniciat esta setmana els treballs arqueològics a la zona de Mura Mura, que culminaran l'última fase prèvia per a poder acollir el futur IES Camp de Túria i el nou col·legi públic de primària a la localitat.

Segons el regidor de Cultura i Patrimoni, Paco García, la intervenció "s'emmarca en la necessitat establida per la Conselleria d'Educació de dotar de la condició de solar a les parcel·les que en el seu moment va adquirir el Consistori de Llíria, per a poder dur a terme la construcció d'estos nous centres educatius. Per a això, calia obrir un nou vial perimetral que connectara el carrer de Mura amb el de Bétera".

Per part seua banda, l'alcalde Manolo Civera ha volgut assenyalar "la importància d'estes actuacions per al municipi, ja que portem molts de dèficit en infraestructures educatives, i ara gràcies a la col·laboració entre les diferents administracions serà possible executar estos projectes, al que cal sumar els passos que s'estan donant en l'adequació i millora dels centres ja existents".

"Estes obres permetran donar inici a la tan esperada construcció dels centres educatius previstos en el Pla Edificant de la Generalitat per al municipi de Llíria, com són un nou col·legi públic de primària, que serà el tercer de la localitat, i la reposició de l'actual IES Camp de Túria a la zona de Mura", ha apuntat l'edil Paco García.

L'Ajuntament ha dut a terme en l'últim any la redacció, aprovació i licitació dels treballs tècnics per a l'execució de la intervenció arqueològica en extensió en els vials de la partida de Mura, carrer en Projecte 1 i tram del carrer en Projecte 2. El projecte, redactat per l'arqueòleg municipal Xavier Vidal, compta amb un pressupost de 95.000 euros.

Els treballs arqueològics que es realitzaran ara en estos vials consistiran en l'excavació i neteja d'antigues pedreres i el seguiment de les obres d'urbanització necessàries. Estes tasques tenen una durada prevista de tres mesos.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent; el president d’ACUAMED, Francisco Baratech; i el director territorial d’Hidraqua, Jordi Azorín, han formalitzat l’acord previ a la posada en marxa de la Planta Desnitrificadora.

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
En concreto, se les atribuyen ocho delitos de robo con violencia e intimidación, seis de robo con fuerza en las cosas, dieciséis de hurto, otro de pertenencia a grupo criminal y otro de apropiación indebida
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.