Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BENISSANÓ

Benissanó celebra els actes commemoratius de l'adquisició del Castell del municipi

Els actes institucionals per commemorar el 22é aniversari de l'adquisició del Castell pel municipi, arrancaren el dissabte amb la inauguració de l'escala d'accés a la Planta de la Galeria i es prolongaren al llarg de tot el cap de setmana
REDACCIÓ - 05/02/2018
Recreació històrica durant el cap de setmana
Recreació històrica durant el cap de setmana
Un altra imatge de la recreació històrica que va tindre lloc
Un altra imatge de la recreació històrica que va tindre lloc

Aquelles persones que visitaren el Castell-Palau de Benissanó i passejaren pels carrers del centre històric d'aquesta localitat del Camp de Túria, el dissabte 3 i diumenge 4 de febrer, tingueren l'oportunitat de viatjar al segle XVI gràcies a la recreació històrica portada a cap per l'associació cultural "Amigos del museo histórico-militar" i pel "Centro hípico Hnos. Esteban". Passejant pel Castell ens poguérem trobar amb el mateix D. Jerónimo de Cavanilles i Villarrasa, Senyor de Benissanó, envoltat en tot moment pels seus consellers i guàrdia personal o bé fer-nos a un costat per deixar passar a soldats a cavall que acudien a l'ordre del seu Senyor. També tinguérem l'ocasió de poder observar el treball de diferents oficis artesans de l'època. Tallers per als menuts o un Mercat medieval a la plaça de l'església, foren altres de les ofertes que l'Ajuntament de Benissanó posà a disposició de totes aquelles persones que s'acostaren este cap de setmana a l'interior i exterior del Castell de Benissanó.

Els actes institucionals per commemorar el 22é aniversari de l'adquisició del Castell pel municipi, arrancaren el dissabte amb la inauguració de l'escala d'accés a la Planta de la Galeria. "Este és un projecte que començàrem a treballar amb l'arquitecte del Pla Directori, el senyor Carlos Campos, farà més d'un any i que hui afortunadament ja és una realitat que possibilitarà a tots aquells que visiten el nostre Castell poder accedir a la Planta de la Galeria. Projecte que ha sigut possible tirar endavant gràcies a la col·laboració de la Diputació de València".

Els actes continuaren el Diumenge 4 de febrer amb el lliurament dels guardons "Castell de Benissanó" que en esta XVIa edició van recaure en l'escriptora valenciana Carmen Amoraga i en el Moviment Diocesà del poble "Juniors Sol naciente". Al seu parlament de cloenda, la primera edil benissanera va destacar que, "estos són, sense dubtes, dos premis molt merescuts. Carmen Amoraga és una de les escriptores actuals valencianes més reconegudes en l'esfera del món literari amb importants premis que la reconeixen com a tal. Per altra banda, el Moviment Junior de Benissanó fa més de trenta anys que està treballant amb xiquets i jóvens del nostre municipi des d'un vessant lúdic i d'educació en valors. Ha estat un vertader plaer i un honor poder lliurar estos dos premis en este marc incomparable com és la Sala Noble del nostre Castell".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Jaime Ruix ha asegurado que hay que darle una utilidad a la La Casa Bernal ya que es uno caserones más emblemáticos de La Pobla de Vallbona
Són 25 xiquets i xiquetes, 10 entrenadors i 3 periodistes la comitiva que ha vingut des de Tianjin per a establir vincles esportius i culturals entre esta ciutat i la Comunitat Valenciana.

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
La denunciante aseguró haber sufrido malos tratos en el pasado y los agentes se entrevistaron con el hombre, que reconoció los hechos y fue detenido
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.