Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BENISSANÓ

Benissanó reconeix les dones que treballaren a la fàbrica de Ríos

Una exposició fotogràfica i la projecció d'un vídeo van mostrar la realitat de l'època
REDACCIÓ - 09/03/2018
Amparo Navarro es dirigeix a les persones assitents a l Amparo Navarro es dirigeix a les persones assitents a l"acte

Dins dels actes emmarcats en la Setmana de la Dona, el Centre Social de Benissanó acollí en un esdeveniment entranyable i emotiu a tots els veïns i veïnes de Benissanó que acudiren, el dimecres 7 de març, al reconeixement fet a totes les dones de Benissanó que treballaren a la "Fàbrica de Ríos" allà pels anys 50, 60 i 70 del segle passat.

L'acte, al qual assistiren moltes d'aquelles dones que treballaren en esta fàbrica situada al Pla de l'Arc de la ciutat de Llíria, començà amb una exposició de fotos que il·lustrava l'època en què aquelles dones de Benissanó anaven a treballar a esta empresa dedicada a l'elaboració de sacs de jute i espart, a la qual va seguir la projecció d'un vídeo amb fotografies i relats relacionats amb les experiències i el dia a dia d'aquelles dones treballadores, el llistat de les quals, va aparéixer retolat al final de la projecció.

En la seua intervenció, l'alcaldessa tingué unes paraules d'agraïment i de record cap a aquelles dones que començaren a integrar-se en un món laboral restringit, fins aleshores, als homes. La primera edila de Benissanó també recordà aquelles experiències que serviren per a unir relacions, tant d'amistat com sentimentals que han perdurat fins als nostres dies. Amparo Navarro també tingué paraules d'agraïment i reconeixement cap a Victoria Marco i Amparo Castellano, que han sigut les dues dones que han portat endavant este projecte. Un projecte del qual hui s'ha mostrat el primer capítol i del qual es té previst fer-ne un que siga més extens i documentat en un futur no massa llunyà. Després de les paraules de l'alcaldessa van ser les dones assistents a l'acte que hi havien treballat a la fàbrica de Llíria les que van prendre la paraula per narrar i contar les seues anècdotes i experiències d'aquells dies i d'aquells anys en què anaven a treballar a peu o en bicicleta a la "Fàbrica de Ríos".

Otras noticias en C. Túria

El teniente alcalde de Llíria y candidato a las Cortes Valencianas y número 3 por Compromís al Ayuntamiento hace un balance de cuatro años de legislatura

Otras noticias en sucesos

Agentes de la Guardia Civil han liberado a veintiuna personas, doce de nacionalidad china y nueve vietnamita, que eran víctimas de trata de seres humanos en naves situadas en las provincias de València, Zamora, Orense, Jaén y Guadalajara
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.