Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CATARROJA

Catafotorroja inicia un procés de participació ciutadana

Fem-ho possible' és un procés d'informació, participació i debat públics al voltant de l'elecció dels sistemes de recollida i gestió més adequats
REDACCIÓ - 05/03/2019
Presentació projecte Presentació projecte "Fem-ho possible"

atarroja inicia un procés de participació ciutadana per a dissenyar la recollida de residus orgànics. 'Fem-ho possible' és un procés d'informació, participació i debat públics al voltant de l'elecció dels sistemes de separació, gestió i recollida més adequats.

El nou pla integral de residus de la Comunitat Valenciana estableix que abans de 2020 tots els municipis hauran de tindre implantat un sistema de recolida separada de la part orgànica. En 2019 hauran de ser reciclats el 50% dels residus domèstics, i anar augmentant progressivament esta quantitat fins arribar al 70% en 2022. Són exigències de la normativa europea per a mitigar l'efecte del canvi climàtic.

A través d'una sessió informativa, celebrada el 27 de febrer (amb una important assitència de públic), sis sessions participatives per barris i sectors, i altres quatre reunions de retorn de la informació, les regidories de Medi Ambient i Participació Ciutadana, pretenen informar a la ciutadania dels models de gestió de residus orgànics existents en l'actualitat, les experiències més exitoses i la importància d'implicar-se en una acció global de molta trascendència. Amb tota esta informació i la implicació del veïnat es determinaran quins són els sistemes més adequats en cada zona de la població.

En definitiva, "es tracta de canviar el sistema de gestió del fem que teníem fins ara", aclareix Empar Chulià, regidora de Medi Ambient. "Les persones més majors recorden molt bé que abans es tiraven moltes menys coses al fem", i en certa mesura, "suposa tornar a l'essència d'eixe sistema, deixar de generar moltes tones de residus, estalviar en la factura i, sobretot, lluitar per la conservació del planeta", puntualitza Chulià.

En concret, a la sessió informativa s'ha exposat la situació actual al municipi: un 47% dels residus de la bossa del fem són orgànics, de mitjana. La seua separació obliga als ajuntaments, a partir de l'1 de gener de 2020, a crear i fer seguiment d'un sistema de gestió i separació eficaç i net.

Per això, el consistori ha posat en marxa este procés participatiu, per a dissenyar un model consensuat per tots els veïns i veïnes. "Entre totes i tots pensarem quina és la manera més adequada d'afrontar este repte", conclou Chulià.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Entrevista a la candidata de Esquerra Unida a la alcaldía de Aldaia
Claramonte: “Impulsaremos una red de recarga rápida de vehículos eléctricos y diseñaremos planes de ayuda para su instalación”

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.