Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CATARROJA

Catarroja recupera l'Escola Municipal de Creació i Arts Escèniques i forma més de 80 alumnes

L'EMCAE ha presentat una àmplia oferta formativa per a totes les edats, amb cursos d'interpretació a distints nivells, monogràfics i una Escola d'Estiu
REDACCIÓN - 17/08/2018
Gala de l Gala de l"Escola Municipal de Creació i Arts Escèniques.

'Escola Municipal de Creació i Arts Escèniques (EMCAE) de Catarroja ha tancat el seu primer curs amb un total de 81 alumnes, que han pogut rebre una formació completa en teatre i interpretació. Amb l'EMCAE –en marxa des del mes de febrer– Catarroja ha complit amb les demandes de la ciutadania que, des de feia més de 10 anys, no comptava amb cap oferta formativa municipal en arts escèniques.

La creació de l'escola és una de les iniciatives que deriven del nou projecte de gestió del Teatre Auditori de Catarroja (TAC), presentat el mes de gener d'enguany. A l'EMCAE s'han organitzat cursos per nivell i grup d'edat. Així, s'ha comptat amb un grup teatral per a xiquetes i xiquets entre 6 i 9 anys i un altre per a edats compreses entre els 9 i 12 anys. També un grup per a joves entre 13 i 17 anys i dos grups d'adults, a partir de 18 anys: un d'iniciació i un de nivell avançat.

Des del mes de febrer fins a juny, s'han programat classes d'interpretació diversos dies a la setmana, que han servit a l'alumnat per a endinsar-se en el món de les arts escèniques o per a seguir preparant-se en la seua carrera interpretativa.

A més, els i les alumnes de l'EMCAE va poder mostrar les destreses apreses a una gala celebrada al TAC el 23 de juny. Els més menuts i menudes van interpretar davant del públic assistent El mago de Oz, mentre que el grup d'infants entre els 9 i 12 anys van representar Narnia. Els joves, per la seua banda, van fer gaudir als assistents amb Figurantes. També els grups d'adults van tindre ocasió de representar al TAC les obres Besosi Criatures.

Escola d'Estiu

Per altra banda, l'EMCAE també ha comptat amb una Escola d'Estiu dirigida concretament al públic adolescent, reforçant així l'oferta d'oci juvenil per als mesos de vacances. Així, els joves entre 13 i 17 anys interessats en les arts escèniques han pogut formar-se durant el mes de juliol en àrees com la interpretació i el teatre musical.

Un contenidor cultural multidisciplinar

A banda de la creació de l'EMCAE, el nou projecte de gestió del TAC ha introduït altres iniciatives que han servit per a apropar la cultura a la ciutadania. Enguany, s'han proposat noves tarifes per a persones amb diversitat funcional i s'han creat abonaments amb descomptes de fins al 25% del preu de les entrades. Així mateix, s'ha posat en marxa el programa Tria Catarroja –que permet que el veïnat decidisca amb el seu vot quines obres vol que es representen al llarg de la temporada– i s'ha inaugurat la cafeteria La Tramoia, com un nou espai on acollir espectacles de xicotet format.

Per a l'alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, "la nova gestió del TAC està permetent que este espai s'aprofite com un gran continent cultural, complementari a la Casa de la Cultura, el Museu Antonia Mir i altres espais municipals". Així mateix, Monzó ha mostrat la seua satisfacció per haver recuperat "un servei cultural fonamental per a la ciutadania de Catarroja, una escola de formació en art dramàtic". Amb tot, "els catarrogins i les catarrogines comencen a gaudir del Teatre Auditori de Catarroja i, ara més que mai, el consideren seu", ha declarat.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Claramonte: “es inadmisible que el Sr. Ros siga haciendo oídos sordos a la normativa electoral usando los medios públicos para su propia campaña”
L'acord estableix horaris d'accés lliure per a la població i per al club, que assumeix la responsabilitat d'obrir, tancar i mantindre la instal·lació

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
El último caso es el de un hombre de 65 años, residente en Calicanto y sin antecedentes de viajes en el período de incubación, que inició síntomas del pasado día 18 de mayo e ingresó ayer miércoles en el hospital de Manises
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.