Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MASSAMAGRELL

CEIP Verge del Rosari de Massamagrell rep 180.000 euros per a la millora de l'eficiència energètica i l'adequació de portes i finestres dins del pla Municipal de Manteniment d'Escoles de la Diputació

Maria Josep Amigó: "L'educació pública i dignificar les aules és una prioritat per a la Diputació"
REDACCIÓ - 13/04/2018
Amigó y Marzà visitan en Massamagrell.
Amigó y Marzà visitan en Massamagrell.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han visitat les instal·lacions del CEIP 'Verge del Rosari' de la localitat de Massamagrell acompanyats per l'alcalde, Pep Galarza, i altres membres de la corporació. Aquest col·legi ha estat beneficiari d'una ajuda pressupostària per valor de 180.000 euros en el marc del Pla Municipal de Manteniment d'Escoles, que té per objecte realitzar actuacions de conservació i manteniment en centres d'Educació Infantil i Primària i en el que participen de forma conjunta la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i els Ajuntaments.

La vicepresidenta ha destacat que "l'educació pública és una prioritat per a nosaltres, i dignificar les aules on els nostres xiquets i xiquetes estan passant cada dia tantes hores, així com també el treball que els mestres i les mestres estan fent cada dia per tal que els nostres infants puguen créixer en un ambient de major qualitat". Amigó ha explicat que "quan entràrem al govern, detectàrem que les escoles malauradament no estaven suficientment ben ateses en el seu manteniment perquè els ajuntaments també estan patint eixe infra-finançament que l'estat espanyol ens està fent patir als valencians i les valencianes".

Maria Josep Amigó també ha remarcat el ferm compromís que "des del minut zero tinguérem clar, quan entrarem al govern de la Diputació, que per a nosaltres era importantíssim coordinar-se i col·laborar no sols amb els Ajuntament, com s'havia vingut fent, sinó també amb les Conselleries per tal de poder fer possible que els recursos arribaren a tots els ciutadans i ciutadanes".

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha afirmat després de visitar el centre que"la inversió que ha rebut per a canviar portes i finestres era realment necessària, fa més de 40 anys que no havia tingut ninguna actuació en este sentit, i el que volem és que siga decent, que puga adequar-se i que els xiquets i les xiquetes estiguen en un espai digne".

El conseller ha agraït també el treball que ha realitzat l'Ajuntament de Massamagrell i l'equip directiu del centre, i ha ressaltat que "sense els ajuntaments, no podríem fer estos projectes que son un bon exemple del treball entre administracions que fins ara no s'havia produït i que este Govern del Botànic, el Govern de La Nau i els governs del Canvi que hi ha hagut als diferents ajuntaments estem fent possibles per a millorar la vida de la ciutadania".

L'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, ha expressat el seu agraïment a les dues administracions, la Diputació i la Conselleria, per "la inversió conjunta per a rehabilitar un centre que, en els seus més de quaranta anys de vida, mai s'hi havia fet una reforma com aquesta que inclou el canvi, entre altres, de les finestres i les estufes per oferir als estudiants i alumnes unes millors condicions". A més, la directora de l'escola Verge del Rosari, Marisol Ortiz, ha explicat que els fons "serviran per a poder treballar en millors condicions i amb unes instal·lacions molt millors i motivadores per a tots".

El Pla Municipal de Manteniment d'Escoles a l'Horta Nord

La Diputació de València sufragarà actuacions de conservació i manteniment en un total de sis centres d'educació infantil i primària de l'Horta Nord. La comarca rebrà una inversió d'1.180.000 euros que s'assignarà a aquests sis centres educatius: el CEIP El Castell d'Albalat dels Sorells (130.000 euros); el CEIP Mare de Déu del Pilar de Bonrepòs i Mirambell (230.000 euros); el CEIP Villar Palasí de Burjassot (230.000 euros); el CEIP Verge del Rosari de Massamagrell (180.000 euros); el CEIP El Crist de Meliana (180.000 euros); i el CEIP Obispo Hervás (230.000 euros).

La Diputació de València va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d'euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis.Tant Maria Josep Amigó com Vicent Marzà han coincidit en subratllar que aquest programatindrà continuïtat en l'exercici 2018, i han avançat que pròximament es presentarà el programa per a enguany i que les dues administracions continuaran "apostant pels nostres col·legis, donat que és necessària la millora de les infraestructures educatives en molts dels nostres municipis, partint sempre de criteris tècnics i d'una assignació dels recursos en base a necessitats reals".

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Amb el xicotet gest solidari d'1 euro els participants ajudaran a millorar les condicions de l'alumnat d'un col·legi orfandat que salva vides al nord del país africà
El alcalde de Paterna insta a la conselleria de Medio Ambiente a preocuparse más por el mantenimiento, cuidado y protección de este espacio natural a su paso por el municipio

Otras noticias en sucesos

Tomás fue alcalde de l'Alcora por el PP desde 1995 a 2003, cuando pasó a ser diputado en Les Corts hasta 2005, año en que abandonó el grupo popular para pasar a militar en Coalición Valenciana
El edificio ha sido desalojado por la policía local mientras que algunas pavesas han afectado a un ático de un inmueble cercano
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.