Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA POBLA DE VALLBONA

Centenars de persones de totes les edats participen a la segona edició de la 'Fira del llibre' de la Pobla de Vallbona

Es va celebrar dissabte passat 12 de maig en el Parc Benjamí March Civera
REDACCIÓ - 15/05/2018
Centenars de persones de totes les edats participen a la segona edició de la ?Fira del llibre? de la Pobla de Vallbona
Centenars de persones de totes les edats participen a la segona edició de la ?Fira del llibre? de la Pobla de Vallbona
Beatriu Palmero, Josep Vicent Garcia i Sergi Pitarch
Beatriu Palmero, Josep Vicent Garcia i Sergi Pitarch

Més de 1.000 persones es van acostar al Parc Benjamin March Civera per a gaudir de les activitats per a tota la família que van formar part de 'Feretes, Llibres i Cançonetes', la segona edició de la 'Fira del llibre' que se celebra a la Pobla de Vallbona. Autoritats municipals van visitar els estands de les editorials i llibreries que oferiren al públic les novetats literàries, mentre els més xicotets s'interessaven per la lectura a través de tallers, ludoteques i actuacions de contacontes. També la música en directe va tenir un important paper.

L'aposta per la creació literària i la difusió de coneixements que s'efectua des de la corporació municipal poblana va quedar plasmada amb la segona edició de 'Feretes, Llibres i Cançonetes', la Fira del Llibre de la Pobla de Vallbona: una jornada que es va celebrar dissabte passat (12 de maig) en el Parc Benjamí March Civera i que va comptar amb la presència de diversos autors infantils i juvenils, entre els quals va destacar la presència dels periodistes poblans Sergi Pitarch i Genar Martí.

Sergi Pitarch va participar en l'acte d'inauguració d'aquesta 'Fira del Llibre', juntament amb l'alcalde poblà (Josep Vicent Garcia) i l'edil de Cultura a la Pobla de Vallbona (Beatriu Palmero). Pitarch va assegurar sentir-se "gratament sorprés" davant aquest tipus d'activitats "que contribueixen a fomentar la cultura, la lectura i el pensament crític entre els habitants de la localitat". Segons aquest periodista "és important que les administracions públiques s'impliquen en aquest tipus d'actuacions, que contribueixen a 'fer poble' i aconsegueixen incentivar la lectura entre xiquets i adults".

Palmero, per la seua banda, va incidir en la voluntat de l'actual corporació municipal a promocionar la Cultura en totes les possibles manifestacions, "sent la 'Fira del Llibre' un magnífic exemple". Per a l'edil de Cultura "volem que les associacions culturals i els autors del nostre municipi disposen d'un espai en el qual es promociona la seua obra. Tot açò, donant a conéixer la creació literària en la nostra llengua, perquè l'actual equip de govern té un clar compromís amb la promoció de la Cultura Valenciana i la difusió de les obres i autors locals". En aqueix àmbit van destacar les actuacions de 'Kasiopea Teatre', el Projecte Animalista la Pobla (PAP) i el CEL (Centre d'Estudis Locals) de la Pobla de Vallbona.

L'alcalde de la localitat, finalment, es va mostrar molt complagut davant la possibilitat de participar "en un acte que trau la Cultura al carrer. És important que les institucions públiques, en aquest cas l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, promoguen activitats que acosten l'hàbit per la lectura entre la societat". Per a Josep Vicent Garcia, "una societat que llig és un col·lectiu més tolerant, més plural i més obert a respectar opinions diferents. Amb aquest tipus d'actuacions promovem accions que 'vacunen' a la societat contra la intransigència i la imposició del pensament únic, aqueix que és aqueix incapaç d'acceptar la crítica ni les llibertats de la resta de persones".

Durant tot el dissabte es van barrejar les activitats d'entreteniment amb presentacions de llibres. També van tenir una gran importància les actuacions musicals: les del Grup de Dolçaines i Tabals de la Pobla de Vallbona, la batucada 'Sembrant Camins' d'Alboraia i els grups 'Ramonets' i 'The Dance Crushers'. La jornada va finalitzar amb la presentació que va fer Genar Martí de la seua obra 'El fugitiu', que investiga la fugida d'Antonio Anglés (conegut com 'l'assassí de les xiquetes d'Alcàsser').

Otras noticias en C. Túria

Un total de 14 personas y entidades han sido galardonadas en la primera edición de los Premios Jaume I que concede el Ayuntamiento edetano
El Área de Igualdad y Políticas Inclusivas impulsa múltiples actividades, centradas en el ámbito educativo y en la formación

Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.