Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
REACCIONS CORREDOR CÀNTABRIC-MEDITERRANI

Compromís demana inversions reals per a l'eix cantàbric-mediterrani i no només anuncis

Mulet recorda que els terminis s'han anat incomplint des de 2004 i que els governs no pareixen prendre's amb la diligència necessària la vertebració ferroviària de la perifèria
REDACCIÓN - 08/10/2018
Compromís a la manifestació Compromís a la manifestació

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha avançat hui que exigiran per una part que s'aporten les dades d'inversió real al corredor Cantàbric-Mediterrani en 2018 i que els PGE per 2019 incorporen les partides suficients per complir amb les previsions fins 2021. "Estem farts de promeses, d'incompliments, d'oblits, l'estudi informatiu entre Terol i Sagunt va caducar a l'octubre de 2015 i ha passat dos anys desapercebut per part de totes les administracions, fet que evidencia el total oblit i nul·la atenció per part dels gestors", ha assenyalat Mulet que ha ressaltat el revulsiu que suposaria per a Aragó i el port de València una correcta connexió fèrria.

Mulet, que va acudir ahir al costat de la resta de membres de Compromís, a la manifestació per aquest tren a València, va preguntar recentment per escrit al Govern sobre les previsions de la renovació integral del tram ferroviari Saragossa-Terol-Sagunt.

La resposta del Govern aportada ara per escrit afirma que:

En relació amb l'assumpte interessat, s'assenyala que el Govern, a través del Ministeri de Foment, està treballant en un pla integral de millora de la línia Sagunt-Terol-Saragossa que preveu una inversió de 386.800.000 d'euros (IVA inclòs ) fins a 2021 (d'acord amb la proposta dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a l'any 2018). La millora integral de la línia inclou:

1. Actuacions per assegurar la capacitat de càrrega, augmentant-la per eix de 20 a 22,5 t en 11 estructures existents entre Terol i Sagunt.

2. Augment de la longitud de les vies d'estacionament en set estacions fins als 750 m (estacions d'Estivella-Albalat, Navaixes, Barraques, Pobla de Valverde, Terol, Ferreruela i Carinyena).

3. Renovació integral de la línia, per a millora de la infraestructura i via, actuant en trinxeres, terraplens, drenatges, cunetes, etc.

4. Electrificació: a 25 kV C.A. i construcció de subestacions.

5. Instal·lacions de Seguretat i Senyalització.

D'altra banda, s'ha constituït una comissió de seguiment del projecte de la línia Sagunt-Terol-Saragossa, que es reuneix periòdicament.

Segons Mulet "estem parlant d'una miserable inversión. Garantir aquestes inversions és exactament el que costen 15,5 quilòmetres d'AVE, aquest tren elitista per al que no tenen cap problema en desplegar-lo, sense atendre a una demanda social real. Mentrestant, per a trens com aquest, regategen, prometen i no compleixen. No es tracta ara de posar pegats una xarxa tercermundista amb pedaços, cal deixar clar que el corredor ferroviari cantàbric-mediterrani per Terol, electrificat i per a ús mixt de passatgers i mercaderies, és prioritari i una qüestió d'Estat i de futur per a aquests territoris, farts d'estar maltractats d'una manera tan evident i premeditada, en deixar fora de les previsions aquesta obra durant dècades".

La preocupació òbvia s'ha incrementat en veure que en la revisió de les prioritats de finançament de la Xarxa Transeuropea de Transport per al període 2021-2027, mitjançant el Mecanisme Connectar Europa (CEF), havia desaparegut el tram Sagunt-Terol-Saragossa, tot i ser part integrant de la Xarxa Bàsica que s'ha d'executar amb horitzó temporal màxim fins a l'any 2030. El portaveu de Compromís ha afirmat que la coalició serà exigent en el compliment d'aquest projecte.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Las temperaturas máximas de este lunes previo a la festividad de San José se han registrado en Llíria, con 19,5 grados; Vinaròs (19,3), Sagunto (18,9), Orihuela (18,6) y Castellón (18,5)
Puig ha hecho estas declaraciones tras ser preguntado por el polémico comentario de Hernando en su cuenta de Twitter

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Se ha detenido a cuatro personas y se les imputa 13 robos con fuerza en establecimientos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.