Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MISLATA

Compromís per Mislata presenta una moció amb l'objectiu d'adherir-se a la vaga mundial de dones del dia 8 de març

Javier Gil "Exigim per llei l'equiparació salarial entre homes i dones"
- 14/02/2018
Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata. EPDA
Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata. EPDA

Compromís per Mislata ha presentat una moció amb l'objectiu d'adherir-se a la vaga de dones del dia 8 de març convocada a escala mundial, i demanar al govern espanyol que inicie els tràmits per aprovar una llei d'equiparació efectiva salarial entre homes i dones. A més, als punts d'acord de la moció s'insta el govern estatal a destinar recursos en inspecció del treball i seguretat social per a detectar i sancionar discriminacions directes i indirectes salarials per raó de sexe, i que l'Ajutament de Mislata es comprometa a avaluar i fer seguiment dels acords presos altres anys en matèria d'igualtat.

Javier Gil, regidor i portaveu de Compromís per Mislata, ha manifestat que "les retallades econòmiques suposen un atac directe contra el procés d'igualtat entre dones i homes, ja que la precarietat laboral o la cura de les persones dependents, per exemple, són qüestions que assumeixen habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen o les resolen en la seua totalitat".

A més, "la bretxa salarial de l'Estat Espanyol es situa en un 23,25%, això vol dir, que una dona cobra una mitjana de 6.000€ anuals menys per un treball d'igual valor que un home" ha declarat Gil. L'edil de Compromís ha criticat les polítiques en matèria laboral de l'executiu de M. Rajoy perquè "perpetuen i agreugen la situació de desigualtat i precarietat femenina, i com a conseqüència en els últims anys la situació de discriminació de les dones ha empitjorat".

"Sense les dones no produïm i sense elles no es reprodueix el sistema econòmic i la vida, per això el 8M farem vaga per exigir l'equiparació salarial entre homes i dones i direm prou a totes les violències que pateixen les dones en tots els àmbits i espais de vida, des de les cases, les empreses i les institucions de l'Estat" ha conclòs Gil. 

Otras noticias en L´Horta Sud

El centro hospitalario también está nominado en la especialidad de Ginecología
La actividad forma parte de Valoracció, un proyecto premiado por la FVMP, para hacer que los jóvenes del municipio convivan en sociedad, impulsen su autonomía personal y generen una conciencia crítica
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.