Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Compromís planteja accelerar la renovació del Consell Valencià de Cultura

Actualment entre els 21 membres del CVC "només hi ha 5 dones"
REDACCIÓ - 15/05/2018
El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri. epda
El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri. epda

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha anunciat que el seu grup plantejarà en la Junta de Síndics convocada per a demà que s'accelere la renovació del Consell Valencià de Cultura (CVC).

Segons ha explicat Ferri "tota vegada que el mandat dels membres del CVC ja s'ha acabat fa uns mesos entenem que els grups parlamentaris hem d'escometre sense més dilació la seua renovació. Estem davant de la primera renovació d'un òrgan estatutari després de la reforma legislativa que obliga a una tria paritària dels seus membres, per tant estem a punt de comptar amb el primer CVC paritari de la història de la democràcia valenciana".

Actualment entre els 21 membres del CVC només hi ha 5 dones, no arribant ni a un percentatge del 25%. Ara la Llei de Paritat aprovada pel parlament valencià estableix que com a mínim el 50% de membres han de ser dones.

Per al síndic de Compromís "esta serà una situació que arribarà a la resta d'institucions estatutàries valencianes, perquè entenem que la veu del 50% de la societat no pot ser silenciada en la composició dels nostres òrgans. En este cas, existeixen grans professionals i referents de la cultura valenciana que són dones i que han de composar en paritat el CVC".

"La renovació del CVC també ens permetrà acabar amb la vergonyosa situació que suposa que Consuelo Císcar siga sent membre d'este òrgan, tota vegada que l'ex directora general de l'IVAM no haja renunciat assumint la seua responsabilitat política per la nefasta gestió que està sent investigada per la justícia", ha conclòs Ferri.

Otras noticias en Comunitat

Las visitas son el viernes, sábado y domingo a las 12.00 horas y a las 13.00 horas sin necesidad de reserva previa
Esta medida se enmarca dentro del plan de dignificación y humanización de las infraestructuras sanitarias
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.