Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Compromís demana a la UE que no fomente la privatització de les pensions

Segons la també portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social i Ocupació en les Corts, "cal impulsar les mesures necessàries per tal que els sistemes públics de pensions garantisquen unes pensions dignes i suficients"
REDACCIÓ - 11/07/2018
La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro.
La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro.

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha presentat una iniciativa per tal que el Consell i el Govern de l'Estat espanyol demanenla retirada de la proposta delproducte paneuropeu de pensions individuals (PEPP)que demà 11 de juliol, i també a l'endemà, 12 de juliol, es presenta al sí del Consell Europeu per a ser aprovada.

Segons la també portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social i Ocupació en les Corts, "cal impulsar les mesures necessàries per tal que els sistemes públics de pensions, com ara l'europeu, garantisquen unes pensions dignes i suficients. I evitar la privatització en forma de plans individuals de pensions que ara es proposa des d'Europa".

"El PEPP té com a primer objectiu la creació d'un mercat de capitals europeu dins el 'Pla d'acció de la Comissió per a la creació d'un mercat de capitals', de setembre de 2015. La proposta de la Unió Europea afirma que "un mercat de pensions europeu més gran impulsaria també l'aportació de fons d'inversors institucionals". I de tot això es dedueix que el PEPP no és, per tant, un instrument de protecció social, sinó un mecanisme d'acumulació de capitals".

"El despropòsit i la irresponsabilitat arriben al màxim quan la UE suggereix la inversió en 'instruments derivats' d'altíssim risc, i que contribueixen a incrementar de manera exponencial la probabilitat i gravetat de les crisis financeres. Respecte a açò últim, segons la UE el PEPP permetrà "garantir que els consumidors siguen plenament conscients dels elements clau del producte". Però, tal com hem comprovat, la rendibilitat dels productes financers és incerta i sembla prou inversemblant que les treballadores i treballadors siguen plenament conscients dels elements clau del producte i dels riscos que corren.Però a banda d'això, el que més preocupa és que la UE renuncia a l'objectiu que les pensions públiques siguen suficients per als ciutadans".

"A més a més, per promoure la subscripció del PEPP, la UE exigeix​​que s'establisquen als Estats membres desgravacions fiscals, però tal com va advertir la pròpia UE el 2013, les desgravacions fiscals per les aportacions als plans de pensions individuals són molt regressives. Les treballadores i treballadors de salaris baixos no poden destinar cap quantitat a plans de pensions i per tant no desgraven, mentre que els perceptors d'alts salaris i rendes del capital sí poden fer grans aportacions i desgravar".

"D'altra banda, cal advertir que si demà el Parlament Europeu aprova el PEPP, pot acabarproduint-se un desviament de cotitzacions socials que desviarien els ingressos dels sistemes públics de pensions cap a empreses privades que obtindran importants beneficis. Per tot això, és necessari que des del Consell i des del Govern central s'exigisca a la Unió Europea la retirada d'aquesta proposta que té com a objectiu el foment de la privatització de les pensions", ha conclòs Mònica Álvaro.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Esta medida se enmarca dentro del plan de dignificación y humanización de las infraestructuras sanitarias
En un comunicado, precisan que son veintidós enmiendas en las que se insta al Gobierno a declarar ilegal el golpe, el gobierno y los tribunales franquistas

Otras noticias en sucesos

La Policía Nacional investiga las circunstancias de la muerte del hombre de 27 años hallado en la zona norte de la ciudad
Según la denuncia recibieron insultos homófobos y ''de repente, uno de ellos le pegó un puñetazo en la nariz y éste cayó al suelo. Que se acercó para intentar mediar y que no siguieran y el mismo chico le pegó a él también un puñetazo en la nariz, tirándolo al suelo. Que cuando se levantó le volvió apegar el mismo chico una patada en la parte de la cara, cerca de la ceja izquierda''
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.