Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALBORAIA

Compromís per Alboraia demana que s'estudie l'IBI per part dels tècnics municipals

En el passat ple de gener es va aprovar per unanimitat una moció per a estudiar la possible baixada de la taxa de l'IBI
REDACCIÓ - 04/02/2019
Compromís per Alboraia, en un escrit entregat per registre d'entrada, ha demanat que alcaldia demane als tècnics municipals la realització d'una sèrie d'estudis per a poder valorar la taxa de la contribució urbana. Des de Compromís declaren "es va aprovar una moció per unanimitat que va plantejar un altre partit del ple. La moció tenia per objectiu l'estudi d'una possible baixada de l'IBI.
Els temes s'han d'estudiar de forma seriosa i rigurosa, i per això hem demanat per escrit a alcaldia que es realitzen els informes que siguen necessaris per a estudiar el tema. L'alcalde, en el ple i amb el seu vot a favor, es va comprometre a estudiar el tema".
També afegixen "en el ple des de Compromís vam afirmar que és un tema complicat d'abordar per la díficil situació econòmica del nostre ajuntament, però pensem que els temes s'han d'estudiar seriosament i rigurosament; i amb dades. Per tot això necessitem els informes tècnics que hem demanat".
Des de Compromís per Alboraia consideren fonamental un informe d'intervenció municipal on es pose de manifest la situació econòmica de l'Ajuntament, l'avaluació econòmica de fins on es podria baixar el tipus impositiu i com afectaria econòmicament a l'Ajuntament.
A més, els informes demanats inclouen qüestions com l'afecció (reducció d'ingressos per concepte d'IBI per a l'Ajuntament i afecció en allò que paga el ciutadà) amb diferents supòsits de baixada del tipus impositiu: del 0,74 (actual) a 0,70; del 0'74 al 0,65; del 0'74 al 0,60; que els tècnics confirmen si l'Ajuntment d'Alboraia cumplix les condicions per a demanar la revisió dels valors catastrals i quin seria el tràmit.
Per als membres de Compromís per Alboraia també és important la revisió de les mesures que es poden prendre per ajudar amb les persones amb pocs recursos i que poden tindre dificultats per a pagar l'IBI. "Per a nosaltres és fonamental pegar-li totes les voltes que siguen necessàries per a intentar valorar si es poden prendre noves mesures per a facilitar el pagament de l'IBI per a les persones que tenen més dificultats".
A més de l'elaboració d'informes per part dels tècnics municipals, la coalició planteja la possibilitat de què una representació del ple poguera mantindre una reunió amb gerència de Cadastre per a tractar el tema i la situació actual, a l'hora de fer una nova revisió i/o aplicació de coeficients reductors del valor cadastral.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Romero: “Cada uno de los euros del presupuesto se destinarán a mejorar el municipio y la vida de todos los vecinos sin excepción”
Sagredo anuncia el pago de los últimos 4 millones de euros del Plan de Pago a Proveedores por el que "el anterior gobierno del PP endeudó al Ayuntamiento con 24 millones"

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.