Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MORVEDRE

El Camp de Morvedre emetria 8.000 tones menys de CO2 si el 25% dels seus cotxes foren elèctrics

La implantació d'aquest tipus de vehicles i l'impuls de la infraestructura de recàrrega necessària són dos dels aspectes que s'han abordat durant l'encontre que s'ha celebrat a Sagunt en el marc de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible
REDACCIÓN - 13/09/2018
Jornades canvi climàtic
Jornades canvi climàtic

La comarca del Camp de Morvedre podria reduir les seues emissions de diòxid de carboni (CO2) en 8.000 tones si el 25% dels seus turismes i furgonetes lleugeres es substituïren per models elèctrics. El canvi d'un vehicle convencional per un altre amb motor elèctric suposa una reducció del 43,6% d'aquestes emissions, les quals ascendeixen fins a 55.569 tones anuals sols per al sector del transport d'aquesta comarca.

La implantació d'aquest tipus de vehicles i l'impuls de la infraestructura de recàrrega necessària són dos dels aspectes que s'han abordat durant l'encontre que s'ha celebrat a Sagunt en el marc de les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible. Aquest cicle de sessions, organitzades per l'àrea de Medi Ambient de la Diputació i l'Associació d'Empreses Elèctriques de València (ASELEC), també ha parat atenció a l'autoconsum, la transició i la pobresa energètiques.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha sigut l'encarregat d'inaugurar aquesta jornada, que s'ha celebrat al Consell Agrari de la capital del Camp de Morvedre, amb l'acompanyament del regidor de Medi Ambient de Sagunt, Enric Ariño. El diputat ha destacat durant la seua intervenció que "hem de transitar cap a un model energètic sostenible i cap a la descarbonització de l'economia, i en aquest camí, la mobilitat elèctrica constitueix una peça fonamental per a aconseguir-ho".

Josep Bort ha recordat, a més, que "els municipis constitueixen espais clau en el desenvolupament de mesures concretes per a mitigar els efectes del canvi climàtic i adaptar-nos als seus efectes". "Amb aquestes jornades i sessions -ha continuat Bort-, des de la Diputació volem apropar els coneixements tècnics necessaris per entendre com es poden materialitzar als nostres pobles i a les nostres vides aquestes mesures".

Segons l'últim Inventari d'Emissions de Referència, el sector del transport emet el 13% del CO2 de la comarca i és el que menys ha reduït el seu impacte atmosfèric entre 2010 i 2015, l'últim any del que es disposen dades. A diferència d'altres àmbits com el residencial o el dels serveis, que han disminuït un 14 i un 10% les seues emissions, respectivament, la reducció al transport ha sigut de l'1%.

La ruta d'aquestes sessions comarcals climàtiques, que ja ha visitat La Pobla de Vallbona, Utiel, Ayora, Xàtiva, Xiva, Massamagrell, Torrent, Paiporta i Sueca, conclourà el seu recorregut el proper 19 de setembre a Gandia.

La Diputació promou la compra de vehicles elèctrics

L'àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, ha posat a disposició dels ajuntaments una nova línia d'ajudes per a la substitució dels models de combustió de les flotes municipals per vehicles elèctrics. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

Aquest nou programa ha comptat amb un pressupost de 750.000 euros, amb una quantitat màxima subvencionable de 20.000 euros per a cada municipi. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport.

A més, la Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies, té l'objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l'adhesió, i també facilitar als signataris l'assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l'atenció el gran increment d'alcaldies valencianes que s'han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l'any 2030, amb el propòsit de millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Se abre un proceso para que la gente pueda participar como pajes, séquito o colaboradores en los actos de bienvenida o en las cabalgatas
El proyecto se engloba dentro de la oferta formativa para grupos que necesitan orientación para mejorar su situación laboral

Otras noticias en sucesos

La Policía Nacional investiga las circunstancias de la muerte del hombre de 27 años hallado en la zona norte de la ciudad
Según la denuncia recibieron insultos homófobos y ''de repente, uno de ellos le pegó un puñetazo en la nariz y éste cayó al suelo. Que se acercó para intentar mediar y que no siguieran y el mismo chico le pegó a él también un puñetazo en la nariz, tirándolo al suelo. Que cuando se levantó le volvió apegar el mismo chico una patada en la parte de la cara, cerca de la ceja izquierda''
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.