Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA COSTERA

El carrer Trobat de Xàtiva ja té zona verda

La interacció entre un particular i l'Ajuntament de Xàtiva ha possibilitat obrir aquest espai a la ciutadania
REDACCIÓN - 05/12/2018
El carrer Trobat de Xàtiva ja té zona verda
El carrer Trobat de Xàtiva ja té zona verda

Este matí s'ha obert al públic l'espai verd del carrer Trobat. Un espai destinat al gaudi de la ciutadania que ha estat possible gràcies a la cessió temporal que ha fet seu propietari al consistori.

El Xativí Juan José Micó, a través de l'empresa Mafeco Asesores, propietària d'aquest solar situat al número 16 del carrer Trobat i que té una superfície de 376m2, va signar un contracte amb l'Ajuntament de Xàtiva en juny de 2017 a través del qual li cedeix el seu ús i gaudi durant un període de 10 anys a canvi de fer-se càrrec dels impostos que genere.

El consistori, per la seua banda, es comprometia a obrir el solar i convertir-lo en una zona verda que donarà amplitud als estrets carrers de la zona i contribuirà a fer més còmode passejar per la zona.

El pressupost destinat per al condicionament d'aquest espai era de 35.000€, més de la meitat dels quals (20.000€) s'han destinat al condicionament del sol, atès que s'han hagut de tapar forats de més de sis metres fruit de les excavacions arqueològiques corresponents que s'havien realitzat prèviament.

La resta del pressupost s'ha destinat al disseny d'aquest xicotet jardí on s'ha mantingut l'empedrat que quedava de l'antiga casa, que ara envolta la jardinera, se l'ha dotat de bancs i s'han plantat arbres i plantes de ràpid creixement.

Tot i que l'espai ja està obert a l´ús, el projecte encara no està acabat i s'anirà completant en diferents fases que inclouen la instal·lació d'un mural i d'un jardí vertical, entre altres millores.

Per a la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Gimeno, "el més important és veure com la interacció entre particulars i l'administració pública beneficiarà tota la ciutadania. És un exemple a seguir per molts propietaris que poden cedir solars que tenen en desús i que es poden aprofitar per fer zones verdes o pàrquings."

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

L’activitat inclosa a la campanya “Ontinyent Il·lusiona” comptarà amb animació i jocs infantils fins el dissabte a la Plaça de la Concepció
L’alcalde analitza amb els empresaris la marxa del programa d’ajudes a la comercialització i internacionalització, que ha quasi triplicat les subvencions atorgades a l’últim any

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
El fuego se ha producido a las 2.10 horas de la madrugada de este lunes y por el momento se desconocen las causas por las que se ha originado
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.