Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SILLA

El CEIP El Patí de Silla avança la celebració del Dia Mundial de l'Autisme

L'escola compta des d'aquest any lectiu amb una aula especialitzada de Comunicació i Llenguatge on s'educa set alumnes que pateixen aquest trastorn
REDACCIÓ - 28/03/2018

El 2 d'abril és el dia marcat al calendari per recordar i conscienciar sobre la incidència d'aquest trastorn, però l'alumnat i el professorat d'aquest centre educatiu es va unir per celebrar-lo ahir, ja que aquest dia coincidirà amb les vacances de Pasqua. El centre va organitzar, entre altres activitats, una obra de teatre i una cercavila amb dolçaines i tabal pels carrers adjacents a l'escola. L'alumnat de sisé va llegir un text on remarcava que no celebren aquest dia perquè tinguen "ganes de festa", sinó perquè volen "una societat més tolerant, inclusiva i respectuosa".

Aquest és el primer any que el Centre d'Educació Infantil i Primària El Patí compta amb una aula de Comunicació i Llenguatge (CiL). Com que el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme –2 d'abril– l'alumnat estarà de vacances de Pasqua, al centre van celebrar ahir una jornada d'activitats de conscienciació. A la vesprada, tots els xiquets i totes les xiquetes de l'escola, amb la companyia del professorat i molts pares i mares, van fer una cercavila pels carrers adjacents al centre educatiu, animada per la música de la dolçaina i el tabal del grup Russafa-fa!.

Una cercavila per fer-se visibles

"Hem volgut fer una cercavila per fer-nos visibles a la gent del poble, que sàpiguen que som un col·legi inclusiu amb alumnes amb autisme i on som capaços d'aprendre d'ells", va destacar Ester Muñoz, directora del CEIP El Patí. La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Silla, Raquel Sánchez, va destacar que des del curs actual hi ha un grup de xiquetes i xiquets que pateix Trastorn d'Espectre Autista (TEA) que poden jugar en el pati amb la resta de companys. "Estic especialment orgullosa d'aquesta escola, del Patí, per l'esforç que les i els mestres estan fent, estan formant-se i també les famílies. Totes les persones som iguals. Hem de créixer juntes i junts", va comentar.

Una dia de conscienciació

La jornada d'activitats va començar amb diversos tallers, on l'alumnat va elaborar un puzle en forma de cor i una obra de teatre titulada Por cuatro esquinitas de nada representada per l'alumnat de sisé de Primària. "Volem transmetre als i a les alumnes que totes i tots junts encaixem", va afegir Muñoz. Al final de la cercavila, l'alumnat de sisé de Primària va llegir un text per remarcar que celebren aquest dia, no perquè tinguen "ganes de festa", sinó perquè volen "trencar barreres, fer una societat tolerant, inclusiva i respectuosa, perquè les persones afectades d'autisme i les seues famílies necessiten suport i ajuda", van concloure.

Polseres blaves

El color blau és el color de suport al col·lectiu de persones amb aquest trastorn i les seues famílies. Ahir, les mares de les xiquetes i xiquets amb TEA d'aquest centre de Silla van repartir unes polseres blaves on es podia llegir el lema Juntos todo encaja.

Un any d'aula CiL al centre educatiu El Patí

L'equip de professionals que treballa amb l'alumnat de l'aula CiL d'aquest centre educatiu –actualment n'assisteixen 7– està composat per una tutora, que és pedagoga terapèutica, una logopeda i una educadora. "Nosaltres li diem aula TEA, perquè realment només tenim alumnes amb Trastorn de l'Espectre Autista. Fan un treball diari molt gran. Treballem amb pictogrames i intentem que els xiquets i xiquetes amb aquest trastorn es comuniquen. És fantàstic que en només un any hagen fet els progressos que han fet. Tenim unes professionals grandíssimes treballant per la inclusió", destaca Ester Muñoz. Amb l'ús de pictogrames, aquests aprenen a expressar-se. Són dibuixos que representen necessitats i activitats, com ara, anar al bany, beure aigua, esmorzar o jugar amb els amics. La feina en aquest tipus d'aules permet a les xiquetes i xiquets amb TEA rebre una atenció especialitzada i adaptada a les seues necessitats.

Otras noticias en L´H. Sud

Comencen en breu les obres de rehabilitació amb un import de 300.000€ aportarts pels Fons Feder de la Unió Europea
La víctima observó que le habían sustraído cerca de 3.000 euros en 25 operaciones bancarias

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
El guarro realizaba tocamientos lascivos a estas dos personas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.