Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
GILET

El col·lectiu Compromís per Gilet denuncia "l'incompliment de convocatòria de plens ordinaris al ajuntament una vegada al mes"

"Exigim el compliment de l'acord del ple extraordinari del 25 de juny de 2015 o en defecte que l'equip de govern porte en el pròxim ple una nova periodicitat de convocatòria"
REDACCIÓ - 10/04/2017

El col·lectiu Compromís per Gilet ha denunciat "l'incompliment reiteratiu de l'acord a l'inici d'aquesta legislatura sobre la celebració dels plens ordinaris"

"En el ple extraordinari de data 25 de juny de 2015 (PLE Nº 6/15) per unanimitat es va a aprovar la següent proposta d'acord : "Vist l'Informe de Secretaria de data 17 de juny i de conformitat amb el que es disposa en l'article 46 de la Llei 7/1985, reguladora de les Bases de règim local, es proposa al Ple l'adopció del següent ACORD: Celebrar sessió ordinària de l'Ajuntament Ple l'últim dijous de cada mes a les 20 hores", afirmen des del partit.

Des de l'inici d'aquesta legislatura, juny de 2015, s'han convocat els plens següents:

- 2015 des de juny: 9 (inclòs el de constitució nou Ajuntament), d'ells 2 ordinaris.

- 2016: 9, d'ells 5 ordinaris.

- 2017 fins a març: 2, d'ells 1 ordinari. (L'extraordinari es va permetre que el públic formularen els seus precs i preguntes)

"Encara que la llei 7/1985 reguladora de la Bases de règim local, obliga a celebrar un ple ordinari cada tres mesos, si tenim un acord plenari on es millore, no tenim que ignorar l'acord a conveniència", afirmen.

"Ens preguntem, perquè s'acorda la celebració d'un ple ordinari al mes, per a saltar-li-ho i convocar-ho quant interessa al l'equip del govern? Doncs no estem d'acord", destaquen Compromís per Gilet.

"Compromís, en votar a favor de la proposta de celebrar un ple ordinari mensual, confiava a tenir una legislatura, participativa i transparent, poder seguir la labor mensual del equip de govern en els assumptes que concerneixen al dia, dia del poble i que els ciutadans i ciutadanes puguen tindre el seu torn de paraula per a poder formular els seus precs i preguntes al ple, almenys una vegada al mes".

"És sabut que el nostre Ajuntament permet en els plens ordinaris, la participació ciutadana en els precs i preguntes. En canvi en els plens extraordinaris encara que públics, no es permet la participació dels ciutadans i ciutadanes en precs i preguntes", subratllen.

Des de Compromís "exigim el compliment de l'acord del ple extraordinari del 25 de juny de 2015 o en defecte que l'equip de govern porte en el pròxim ple una nova periodicitat de convocatòria de plens ordinaris o la derogació d'esta, per tant ens regiríem amb els terminis establis en l'article 46 de la Llei 7/1985 reguladora de la bases de règim local".

"Per cert, encara estem esperant que es porte al ple, per a la seua aprovació inicial, els pressupostos de 2017, promesos que es presentarien a la fi de 2016. Malament anem", conclouen.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Una de las principales demandas de la ciudadanía es el puente de conexión entre el Port y Canet
Els valencianistes es presenten 10 candidatures comarcals, 7 en solitari i 3 en coalició

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.