Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FALLES 2018

El Mocador de Sagunt recull el premi al millor llibret de la Generalitat

La Marina, Teodoro Llorente, Plaça Rodrigo, Eduardo Merello i Santa Anna també han rebut el seu banderí
M. MARTÍNEZ - 13/03/2018
Els fallers de El Mocador en el lliurament del premis. EPDA
Els fallers de El Mocador en el lliurament del premis. EPDA
Totes les comissions i polítics amb els premis als llibrets. EPDA
Totes les comissions i polítics amb els premis als llibrets. EPDA
La Marina en el lliurament del premis dels llibrets. EPDA
La Marina en el lliurament del premis dels llibrets. EPDA
Doctor Palos amb el seu premi. EPDA
Doctor Palos amb el seu premi. EPDA
Plaça Rodrigo en el lliurament dels guardons. EPDA
Plaça Rodrigo en el lliurament dels guardons. EPDA
Teodoro Llorente amb el seu banderí del premi. EPDA
Teodoro Llorente amb el seu banderí del premi. EPDA
Eduardo Merello en el lliurament dels premis. EPDA
Eduardo Merello en el lliurament dels premis. EPDA
Santa Anna en els premis dels llibrets de la Generalitat. EPDA
Santa Anna en els premis dels llibrets de la Generalitat. EPDA

La falla El Mocador de Sagunt ha sigut la gran guanyadora del concurs de llibrets de la Generalitat Valenciana. La comissió del nucli històric ha recollit el primer premi de la Generalitat amb la seua obra literària. Es tracta d'un novedós llibret compost amb un total de vuit volums els quals componen una col·lecció de literatura infantil i juvenil en valencià comptant amb autors d'autèntic renom així com de grans artistes que han il·lustrat les portades d'aquests nombres.

Altres sis comissions falleres de la ciutat de Sagunt i del Port de Sagunt han resultat també premiadas en el certamen que convoca la Conselleria de Cultura per a promoure l'ús del valencià. Així doncs, La Marina ha obtingut la decena posició amb el seu llibret centrat en el seu 70è aniversari.

La falla Teodoro Llorente ha quedat en la vint-i-cinquena posició amb el llibret que davall el lema 'Festa i Falla en Femení' promou la igualtat i en el qual ha participat el director de El Periódico de Aquí, Pere Valenciano, entre altres personalitats.

La comissió Plaça Rodrigo està en la posició 31na. El seu llibret 'Falles al quadrat' dóna protagonisme als números i a les noves tecnologies en el món de les falles.

La falla Eduardo Merello ha obtingut la quaranta posició amb temes com la violència de gènere, la desigualtat laboral, les famílies no tradicionals, homofòbia, bullying i molts més s'arrepleguen en este treball que és un compendi, del treball anual de la comissió i també el fil conductor dels monuments infantil i adulta, tractant un any més de realitzar un projecte únic i coherent.

Santa Anna ha aconseguit la 46na posició amb una obra dividida en cinc seccions: els desitjos per a Sagunt, per a la difusió de la llengua, per la igualtat, per la conservació de la naturalesa així com els desitjos fallers.

Per últim, la falla Doctor Palos de Sagunt s'ha fet amb la 64na posició amb el seu llibret.

La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha lliurat els premis a les comissions falleres per la promoció i l'ús del valencià en els llibrets de falles 2018. Al lliurament ha assistit el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Educació, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, ha lliurat un total de 92 premis en dues modalitats: falles de la ciutat de València i comissions falleres de tot el territori, que rebran un total de 89.500 euros.

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que "cultura, llengua i festa són sinònims de cohesió dels pobles i els llibrets de falles en són una bona mostra".

Marzà ha tingut paraules d'agraïment per a totes les comissions falleres que s'han presentat a les dues modalitats de llibrets de falles: "Als que heu guanyat i als que no, vull fer un reconeixem a les vostres comissions per estar compromeses en la promoció de la festa i la llengua", i ha afegit: "per aquesta tasca social i cultural de base, moltes gràcies a totes i tots els fallers i falleres, i faig extensiu l'agraïment als milers i milers de persones que, amb les Falles i tota la resta de festes del nostre poble, fan una tasca impagable per la cohesió social de la societat valenciana".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Sagunt

El centro comarcal cumple con todos los requisitos exigidos por la máxima autoridad en la materia
La concejala de Turismo, Natalia Antonino, destaca la calidad de las fotografías que va aumentando año tras año

Otras noticias en sucesos

Tomás fue alcalde de l'Alcora por el PP desde 1995 a 2003, cuando pasó a ser diputado en Les Corts hasta 2005, año en que abandonó el grupo popular para pasar a militar en Coalición Valenciana
El edificio ha sido desalojado por la policía local mientras que algunas pavesas han afectado a un ático de un inmueble cercano
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.