Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LITERATURA

El Museu Valencià d'Etnologia col·labora amb el llibre 'El molí del Passiego', publicat per la falla Verge de Sales de Sueca

El monogràfic aborda l'origen, la història i la riquesa patrimonial que constitueix aquest molí suecà, i ofereix diverses propostes de futur per a l'emblemàtic edifici
REDACCIÓ - 13/02/2018
Maquinària del Molí del Passiego. EPDA
Maquinària del Molí del Passiego. EPDA

El nou llibre monogràfic sobre el Molí del Passiego presentat a Sueca per la falla Verge de Sales ha comptat amb la col·laboració i assistència dels tècnics i direcció del Museu Valencià d'Etnologia, depenent de la Diputació de València, i constitueix una posada en valor del patrimoni que conforma l'emblemàtic edifici arrosser del municipi de La Ribera Baixa.

El director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit, va explicar durant la presentació d'aquesta iniciativa que "és un fet insòlit i molt positiu veure com des del caliu d'una falla es promouen estudis sobre el Patrimoni Etnològic Industrial. El Moli del Passiego, a més de ser un referent identitari de Sueca, pot ser, en un futur, una oportunitat de desenvolupament econòmic local, si es gestiona bé com a marca turística".

El monogràfic inclou articles on distints experts exposen aspectes fonamentals per entendre el valor patrimonial d'aquest molí, com per exemple qui va ser Passiego, la figura que dóna nom a l'edifici, quin és l'origen d'aquest molí o com és l'arquitectura d'este tipus de construccions. A més, el llibre El molí del Passiego també aborda quines són les diferents opcions i interpretacions que es proposen des de diversos àmbits per al futur de l'edifici i la seua transformació en un museu de l'arròs. L'edició d'aquest monogràfic ha estat a càrrec de Toni Carrasquer i s'han imprés en total 400 exemplars.

Al molí del Passiego, protegit amb la qualificació de Bé de Rellevància Local i adquirit per l'Ajuntament de Sueca en 2015, ja s'han realitzat les intervencions d'urgència per a la consolidació i la restauració dels elements danyats per tal de mantenir les condicions de seguretat i estabilitat necessàries i evitar la progressiva degradació o caiguda del conjunt. D'aquesta manera, s'avança en la recuperació d'aquest bé patrimonial i la seua futura reconversió en un centre museístic i gastronòmic. 

Otras noticias en Cultura

Ponentes de varios países europeos reflexionarán sobre nuevas ideas y prácticas en torno a los museos
Les Arts dedicarà les funcions d'aquesta òpera a la memòria de la soprano Montserrat Caballé, que va morir el passat 6 d'octubre.
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.