Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SALUT PÚBLICA

El programa activitat física i salut de València arranca el trimestre amb un nou grup de pacients a Natzaret

En total, esta segona edició del programa presta assistència a 280 pacients
REDACCIÓ - 10/01/2018

El programa Activitat Física i Salut de la Regidoria de Sanitat suma des de hui un nou grup, que es desenvolupa en instal·lacions esportives del barri de Natzaret. Després dels bons resultats de la primera fase del programa, s'ha iniciat una segona edició integrada per 13 grups, als quals s'afig el nou equip, que consta de 20 places.

En total, la iniciativa s'oferix a 260 pacients, als quals s'afigen des de hui els 20 del nou grup, que rebran la formació i l'atenció en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Natzaret. Este nou servici a la ciutadania respon a la petició dels residents plantejada a través de l'associació de veïns del districte i, tal com ha subratllat la regidora de Sanitat, "reflectix la implicació de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports en la promoció de l'activitat física com a hàbit de vida saludable".

De manera paral·lela a la posada en marxa del grup de Natzaret, també s'ha ampliat el del Velòdrom Lluís Puig, per l'increment del nombre de sol·licituds.

El programa Activitat Física i Esport és un programa pioner que afavorix la pràctica de l'esport, de forma gratuïta, amb prescripció facultativa del professional que habitualment atén cada pacient al seu centre de salut. L'objectiu principal del programa és augmentar els nivells d'activitat física dels adults amb una actitud sedentària o amb algun tipus de patologia.

Les dades corresponents al primer balanç del projecte, en què ha participat un total de 124 pacients, reflectixen la satisfacció dels usuaris: un 71,83 % d'ells afirma que ha comprovat millores de salut després de prendre part en el programa, mentre que el 57,75 % afirma sentir milloria en la seua simptomatologia de dolor i de problemes emocionals. Quant als espais esportius que han registrat més participació destaquen el Cabanyal-Canyamelar (20,97 %), el Velòdrom Lluís Puig (20,16 %) i la Fontsanta (18,55 %).

En paraules de la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, "esta recepta esportiva està tenint una gran acceptació entre la ciutadania, que hi percep una manera fàcil i saludable de millorar la seua qualitat de vida". La delegada ha expressat la seua satisfacció per la bona acollida d'este programa.

Per a poder participar en la iniciativa, els interessats han de preguntar al seu metge de capçalera. Este és l'encarregat d'emetre la recepta mèdica que els derivarà al centre esportiu corresponent, segons l'ambulatori o barri a què pertanga. I, una vegada allí, el pacient rebrà pautes i recomanacions per part dels monitors, tots ells llicenciats en Educació Física, que faran el seguiment de la seua evolució.

Otras noticias en València

Formará parte del evento Space Apps Challenge en Las Naves
El presidente de la gestora se compromete a “no permitir que el tripartito intente reescribir la historia de los valencianos”
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.