Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MASSALFASSAR

El PSOE traïx l'acord de govern de progrés en Massalfassar al votar en contra dels pressupostos de 2016

Compromís valora una resposta contundent
REDACCIÓ - 13/04/2016
Carles Fontestad, alcalde de Massalfassar. EPDA Carles Fontestad, alcalde de Massalfassar. EPDA

En la sessió plenària del 30 de març en Massalfassar, d'una manera sorprenent, el PSOE va votar en contra dels pressupostos municipals per al 2016 presentats per l'alcalde, Carles Fontestad, i el govern municipal de què participen. Un govern que a Massalfassar està format per Compromís, amb cinc regidors i regidores, i el PSOE, amb dos.

Per a, Carles Fontestad, alcalde de Massalfassar, "l'actitud demostrada pels regidors socialistes és del tot irresponsable, traïx la confiança i l'esperit de col·laboració, i demostra una falta total d'interés per la governabilitat de l'Ajuntament. El fet encara és més greu sabent com saben que el funcionament de la institució és molt complicat per les condicions en què l'ha deixada el govern anterior del PP, amb imputacions i processos judicials en marxa".

L'aprovació dels pressupostos és l'acord més important dins d'un pacte de govern, ja que és la base que permet desplegar totes les polítiques i poder complir els compromisos amb la ciutadania reflectits en els programes electorals. Com diu el màxim responsable municipal, "per tal d'elaborar uns primers pressupostos consensuats s'han fet nombroses reunions de treball, s'han recollit la majoria de les propostes del grup socialista i en cap moment ells han traslladat el seu descontent o cap objecció al document". Per això sorprén que després d'este treball, i després que durant els nous dies entre la convocatòria del ple i la seua celebració el PSOE no manifestara cap problema, només deu minuts abans del ple traslladara a l'alcalde que votarien en contra. Això –com diu l'alcalde- "no té nom i demostra que anteposen els interessos personals i de partit als interessos del poble".

En la seua "retorçuda estratègia", el PSOE comptava amb el vot en contra del PP, que no es va produir, ja que els quatre regidors i regidores populars es van abstindre. Si els pressupostos no hagueren sigut aprovats -explica el primer edil- "haguera tingut importants conseqüències negatives per al funcionament diari de l'Ajuntament, haguera provocat la paralització de l'acció de govern i la congelació de tots els projectes previstos i en marxa, també els de les regidories dels socialistes".

Arran d'esta situació "del tot intolerable", el col·lectiu i el grup municipal de Compromís per Massalfassar han realitzat diverses reunions per a valorar l'abast de l'actitud i les decissions dels socialistes. Una situació que també han traslladat a l'executiva comarcal. En qualsevol cas, com conclou Fontestad, "esta actitud i estos fets tindran una resposta ferma, això sí des de la responsabilitat que Compromís tenim amb la governabilitat i amb el poble de Massalfassar, perquè estos regidors ara mateix han perdut la confiança necessària. D'ells i del seu partit dependrà recuperar-la". Hui dimecres es valorarà la situació en l'assemblea comarcal.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Reconeixen els millors treballs en llengua valenciana
El tráfico y la movilidad se sitúan como la tercera preocupación con un 14,5 por ciento

Otras noticias en sucesos

El arquitecto municipal, Rubén Bellido, hizo valer su condición de funcionario del ayuntamiento desde 2007 para conseguir que obras promovidas por el consistorio fueran adjudicados al otro acusado
La Policía Nacional ha detenido a un total de 29 personas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.