Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
NOVES TECNOLOGIES

El saguntí Miquel Rubio ha participat a Praga a la 8ª Conferència Global Cybercultures

Permet analitzar, explorar i participar críticament
REDACCIÓ - 16/05/2013
Miquel Rubio a la conferència. EPDA
Miquel Rubio a la conferència. EPDA
El saguntí Miquel Rubio (@migrubio) ha participat hui en la 8a Conferència Global "Cybercultures - Exploring Critical Issues" (Cibercultures, explorant temes crítics) que té lloc en Praga (República Txeca). Aquesta conferència - congrés inter i multidisciplinària permet analitzar, explorar i participar críticament dels temes i les conseqüències creades per la creixent adopció de les tecnologies d'informació per a la comunicació interhumana. Tanmateix, el projecte es centrarà en avaluar l'impacte continu dels cibermitjans emergents per la comunicació humana i cultural.
En particular, la conferència - congrés també fomentarà debats teòrics i pràctics que rodegen els contexts culturals en els quals avança la societat actual. Miquel Rubio, qui recentment va treure el seu primer llibre #Edusoentrevistas i que serà presentat el proper 23 de maig a la Biblioteca de Sagunt, ha participat realitzant una ponència en l'eix de treball sobre la cyberdemocràcia i l'impacte en la política nacional, sobre el ciber-activisme, la mobilització social i l'educació social amb un treball que "explica la meua pròpia experiència en la qual vaig aconseguir mobilitzar a més de 53.000 persones amb una campanya online per la supressió de l'aplicació per a mòbils que permetia als usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya denunciar, entre altres aspectes, la presència de captaires i músics ambulants" explica Rubio.
El públic assistent a aquest congrés han estat professors universitaris, doctors, estudiants de tesis doctorals i s'ha desenvolupat tot en anglés, "la veritat que impresiona tindre davant a gent tant experimentada i explicar-te en una llengua que no és la teua tira un poc enrrera, però passats els nervis del principi tot ha aixit genial"
El propi Miquel Rubio declarava, fa uns dies en una entrevista, que "l'activisme digital ofereix una sèrie de ferramentes, d'espais, de canals i experiments en els quals recobrar la subjectivitat política individual i col·lectiva", així com "no sabem el que ens va a oferir el futur, però allò important és no caure en el fatalisme que ens porte a creure que el món no pot millorar-se i que no hi ha res que nosaltres no podam fer per aquestes millores. Òbviament, el ciberactivisme no serà aquesta vareta màgica que necessitem per construir un món millor i més just, però comença a mostrar-nos que, junt a les incerteses i reptes pels quals navegarem durant els propers anys, també existeixen un enorme univers de possibilitats." Finalment, Rubio conclou afirmant que "l'exemple mostrat en aquest treball (FGC) és només una de les moltes iniciatives que s'han dut a terme a través de la xarxa, per això, podem afirmar que efectivament la pressió popular pot millorar la nostra societat, també la pressió digital. La societat necessita que tota la ciutadania participe, actue i es faça sentir, ja que la veu de tots i cadascun de nosaltres és primordial"

Otras noticias en Morvedre

Durant l'acte actuaran la Unió Musical d’Algímia, la Unió Musical-Cultural d’Estivella i la Unió Musical de Quartell
La sentencia le acusa de ''impedir el derecho de información'' sobre la gestión municipal al entonces portavoz socialista y actual alcalde Salvador Costa
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.