Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'ELIANA

El Voluntariat pel Valencià arriba a l'Eliana

L'Ajuntament i Escola Valenciana signen un contracte que regula el projecte de participació lingüística de Voluntariat pel Valencià
REDACCIÓ - 22/10/2017
Signatura del conveni Signatura del conveni

En el matí del divendres 20 d'octubre, va tindre lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament de l'Eliana la signatura del contracte subscrit entre l'Ajuntament i Escola Valenciana que regula la implantació en el municipi del Voluntariat pel valencià.

Es tracta de promoure acords entre persones majors d'edat que desitgen aprendre el valencià, o practicar la conversa en aquesta llengua, i altres persones que, de manera voluntària i altruista i sense necessitat de requisit acadèmic algú, es presten a conversar i ensenyar-la. Tot açò en una acció que ha de durar almenys deu setmanes amb una sessió d'una hora a la setmana. Per a facilitar l'engegada d'aquesta iniciativa, Escola Valenciana ha publicat una sèrie de documents didàctics, com un quadern sobre com iniciar les primeres sessions de conversa i un llibre amb deu relats curts d'autors valencians. En la signatura van estar presents l'alcalde de la localitat, Salva Torrent, i el president de Escola Valenciana, Vicent Moreno, els qui van rubricar el document. Els van acompanyar la regidora de Promoció Lingüística, Carmen López, i el tècnic municipal Lluís Ferrer.

Després de la signatura d'aquest conveni, s'establirà en un termini de dues setmanes una xarxa de voluntaris que tindrà com a objectiu final la promoció de l'ús del valencià en el municipi. Aquesta iniciativa no solament pretén facilitar l'aprenentatge de l'alumne, sinó que a més vol incidir i ressaltar els hàbits lingüístics dels quals parlen valencià com a llengua materna i consolidar la idea que el valencià ha de ser una "llengua d'acolliment" per als quals vénen de fora.

En aquest sentit, Vicent Moreno ha destacat en l'acte que "el valencià no és una imposició, és un regal". Per la seua banda, l'alcalde Salva Torrent va expressar tot el seu respecte cap a Escola Valenciana i la seua labor, recordant concretament les "Trobades d'Escoles en Valencià" i qualificant-la com "una de les entitats cíviques més importants del País Valencià". Les persones que desitgen unir-se a aquesta iniciativa, tant per a ensenyar com per a aprendre, ho poden fer emplenant un formulari disponible en la web municipal, www.leliana.es, en l'Ajuntament o en l'Escola de Formació d'Adults.

Otras noticias en C. Túria

La querella ha sido presentada por los representantes legales del Concejal Pedro Gallén
“Para poder dejar atrás cuatro años de parálisis y división en necesario unir los votos en el Partido Popular"

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.