Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
QUART DE LES VALLS

Els cronistes del Camp de Morvedre reivindiquen el seu paper a Quart de les Valls

Signen un manifest el qual demanen cronista per als municipis de la comarca que no en tenen
LL. MESA - 03/12/2017
Foto de família dels cronistes del Camp de Morvedre. FOTO LL. M. Foto de família dels cronistes del Camp de Morvedre. FOTO LL. M.

El municipi de Quart de les Valls va acollir el passat 3 de desembre la XIII Trobada de Cronistes i Investigadors del Camp de Morvedre i Almenara. La sessió es va realitzar en el saló de plens amb la presència de l'alcaldessa M. Pilar Álvarez Montero i uns altres membres de la corporació.Entre els temes destacats que es tractaren en la reunió, cal destacar la necessitat de continuar avançant en la confecció d'un catàleg de les ermites de la comarca. A més, es va aprovar la declaració de Quart de les Valls en la qual els cronistes van manifestar la necessitat que es compte amb la figura dels cronistes en la construcció del projecte comarcal plantejat recentment des de Sagunt amb la resta d'alcaldes dels municipis. L'Ajuntament i els cronistes reteren un homenatge al degà dels cronistes del Camp de Morvedre i representant de Quart de les Valls Josep Queralt.

MANIFEST DE QUART DE LES VALLS

Sis anys després de la constitució del nostre grup de treball a través de la Declaració d'Estivella del 26 de noviembre del 2011, arriba el moment de reivindicar novament el que som i el que fem cada dia com a investigadors, investigadores i cronistes locals; amb la intenció que el nostre treball siga cada dia millor conegut per esta comarca que compartim. No és casual que siga a Quart del Valls, cor històric i espiritual de la subcomarca i precisament davant d'un dels nostres companys, el degà dels cronistes del Camp de Morvedre, Josep Queralt Diana.

Som cronistes perquè els nostres ajuntaments així ho van decidir. Però sobretot som persones que demostrem una sensibilitat i percepció especial pel passat i per tot el que succeïx en les poblacions. Cronistes, amb títol o sense ells, sempre han existit en la comarca, però el fet que els consistoris ens hagen nomenat significa una gran responsabilitat. Suposa un treball voluntariós, en gran part silenciós. Significa una col·laboració total en tot allò que els alcaldes es demanen al llarg dels anys. El cronista i la cronista van més enllà de la investigació i de l'estudi. Estan on hi ha elements patrimonials perquè ningú no se n'oblide. Allà on les tradicions continuen o els nostres personatges més il·lustres necessiten ser reconeguts. Nosaltres, a voltes, som la veu de tot allò que amb el pas del temps s'ha oblidat del nostre poble. Estem al costat dels governants i també de les veïnes i veïns que ens necessiten.

Hui a Quart de les Valls i davant del nostre estimat company Josep Queralt és fàcil d'entendre el que diguem. Ell representa la tasca continua. El treball perquè no s'oblide la memòria del poble. Són molts anys durant els quals ha valorat el patrimoni, la història, la llengua i tants altres elements que formen part de la identitat. Així que, en esta reunió volem agrair-li-ho perquè és una gran referència per a nosaltres. Gràcies Josep pel teu exemple.

Com acabem de dir, volem expressar-nos i reivindicar-nos des de Quart de les Valls. Volem reconéixer esta població, un dels caps espirituals del Camp de Morvedre amb el seu convent servita i també espai d'on ha nascut la història comarcal més antiga. No és casual que la Font de les Valls sorgira a Quart ni tampoc és casualitat l'antiguitat d'este poble. Des d'ací, des del reconeixement a Quart de les Valls, ens manifestem per a demanar:

- Un millor reconeixement de la figura del cronista com a protagonista de la comarca en els temps actuals.

- Un reconeixement dels cronistes en aquelles localitats on no existixen: Segart, Petrés, Sagunt, Canet i Benifairó de les Valls.

- Una major protecció de la figura del cronista no en sols en l'àmbit local sinó també en el comarcal, ara que tant es debat l'organització administrativa del Camp de Morvedre.

- Continuació del suport i seguiment des dels mitjans de comunicació del Camp de Morvedre de la tasca dels cronistes i investigadors locals.

En definitiva, desitgem que la nostra veu estiga escoltada i que el nostre treball al servici de la comarca siga tingut en compte per a construir un millor futur del Camp de Morvedre.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

La organización necesita gente para ayudar en las recogidas que se llevarán a cabo en los supermercados colaboradores de la ciudad el viernes 28 por la tarde y sábado 29 de junio todo el día
El capitán confirma su continuidad la próxima temporada para defender el marco rojiblanco

Otras noticias en sucesos

En la parte alta del establecimiento, se encontraba una habitación en la que se alojaban algunos de los trabajadores, hacinados y en condiciones precarias
Pocos minutos antes un ciclista de 42 años sufrió heridas graves tras chocar contra un turismo en la carretera que une la pedanía oriolana de San Bartolomé y Callosa de Segura
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.