Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

EUPV porta al Ple de la Diputació d'Alacant les pèssimes condicions laborals que pateixen els treballadors de FGV

El responsable d'EUPV en matèria ferroviària, Paco Latorre, i la diputada provincial d'Alacant, Raquel Pérez, han mantingut una reunió amb diversos membres del Comitè d'Empresa de FGV Alacant
REDACCIÓ - 22/11/2017
Reunió amb membres del Comité d
Reunió amb membres del Comité d"Empresa de FGV Alacant.

El responsable d'EUPV en matèria ferroviària, Paco Latorre, i la diputada provincial d'Alacant, Raquel Pérez, han mantingut una reunió amb diversos membres del Comitè d'Empresa de FGV Alacant en la qual tots dos van manifestar el suport de la formació d'esquerres a les mobilitzacions que estan duent a terme els treballadors i treballadores de la mateixa amb l'objectiu de millorar les condicions laborals en l'àmbit d'aquesta empresa pública.

La diputada alacantina s'ha compromès a traslladar al ple de la Corporació Provincial que se celebrarà demà les pèssimes condicions laborals en les quals desenvolupen el seu treball la majoria de les categories professionals dins de FGV, així com el dèficit de plantilla i que, a més, no es registra en els quadres directius, la plantilla dels quals ha augmentat exponencialment.

La mala planificació del Consell i de la direcció de FGV a Alacant en matèria de reposició de personal "obliguen pràcticament diàriament a la supressió de trens amb el consegüent perjudici que açò ocasiona als viatgers", ha comentat Pérez, qui, ha afegit que, a més, "entenem i recolzem les mobilitzacions dels treballadors, que no estan demanant millores econòmiques sinó qüestions que redunden en la seguretat com són la regulació dels temps de pauses i el descans entre jornades".

Per la seua banda, el responsable ferroviari d'EUPV ha assegurat en aquesta reunió que si la nova Llei de Seguretat Ferroviària no es millora en el tràmit parlamentari, "es quedara molt curta en la seua regulació". "S'havia d'haver fet una Llei ambiciosa per a regular el sector ferroviari íntegrament i no una exclusivament en matèria de seguretat", ha puntualitzat.

Latorre també ha posat l'accent que en aquest avantprojecte de Llei no queden regulades infinitat de qüestions fonamentals, entre elles la formació dels treballadors. A més, ha criticat que per a l'elecció dels futurs membres de l'Agència Valenciana de Seguretat s'usarà la fórmula del 'decretazo del Consell' on solament seran tinguts en compte exclusivament criteris subjectius.

Finalment, el responsable ferroviari d'EUPV ha insistit en la defensa que des d'EUPV es fa d'un "ferrocarril públic, segur i de qualitat, oposant-nos a les privatitzacions que ja s'estan produint de manera habitual i que l'actual Consell no porta intenció de revertir".

Otras noticias en Alicante

Gracias a las grabaciones de varios comercios se descubrió que esta mujer acudía a los establecimientos acompañada de cuatro menores, uno de ellos en su carrito de bebé
Podrían producirse precipitaciones acumuladas de 60 litros por metro cuadrado en una hora
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.