Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
VILAMARXANT

Èxit de la Jornada Participativa sobre El Castell de Vilamarxant

Els professionals que han realitzat l'estudi van explicar com va ser el monument en la seua època d'esplendor
REDACCIÓN - 05/02/2019
Jornada participativa Jornada participativa

Mig centenar de persones van participar dissabte passat en la Jornada Participativa sobre El Castell de Vilamarxant en el qual els professionals de la Universitat de València que van realitzar l'estudi van explicar com va ser el monument en la seua època d'esplendor.

Els investigadors, durant el procés d'estudi, van recaptar la memòria oral de les ciutadanes i ciutadans del municipi així com un anàlisi de l'agricultura realitzada que va permetre situar les primeres alqueries en la zona.

Així mateix, es va realitzar un extens anàlisi documental en els diferents arxius autonòmics i nacionals per a constatar les aparicions d'El Castell de Vilamarxant. Aquestes aportacions bibliogràfiques estaran, a partir d'ara, en possessió de l'Ajuntament de Vilamarxant.

També es va donar a conéixer els diferents espais i zones que es trobaven a l'interior d'El Castell perquè les persones assistents conegueren detalladament cada racó d'aquest bé patrimonial d'època islàmica i construït aproximadament en els segles XII i XIII.

L'alcalde Jesús Montesinos i membres de la corporació municipal van estar en aquesta jornada a la qual també va acudir Josep Montesinos, degà de la Universitat de València.

Els arqueòlegs David Vizcaíno i Pau Armengol van ser els responsables d'explicar durant les diferents xarrades les conclusions que es van extraure després de l'anàlisi exhaustiu, coordinat per Ester Alba, professora titular de la Universitat de València, realitzat a El Castell de Vilamarxant.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Prop de 8.000 metres quadrats que permetran eliminar els punts més perillosos de les carreters i facilitar l’accés amb noves rotondes
Des de fa més de 30 anys els veïns portaven pagant-se la recollida dels residus ells mateixos

Otras noticias en sucesos

Otros dos motoristas resultan heridos en sendos siniestros en Forcall y Vilafranca
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.