Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FAURA

Faura comprova que la intensitat d'alta tensió està per baix del recomanat

El Consistori medix els valors del camp electromagnètic de la línea
REDACCIÓN - 26/10/2017
Medició de la línia d
Medició de la línia d"alta intensitat de Faura. EPDA

L'Ajuntament de Faura ha comprovat que la intensitat de la línea d'alta tensió que travessa el poble està per baix del recomanat per la Unió Europea. Per a açò, el Consistori ha tornat a medir la intensitat del camp electromagnètic als voltants de la línia d'alta tensió que creua el poble i en altres llocs del terme municipal.

El valor màxim d'exposició recomanat per la Unió Europea és de 100 nT, i el valor màxim que s'ha detectat just baix de la línia és de 0,5 nT, molt menys que l'establit per la UE. A les vivendes al seu costat ja és de 0,15 nT, al carrer Rubau 0,025 nT. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Faura tranquilitza els seus veïns, ja que els valors detectats estan molt per baix dels criteris fixats per la UE.

Soterrament

No obstant això, el Consistori de Faura recorda que des de l'aprovació del PGOU "està contemplat que estes línies, que estan ahí des de finals dels anys 50, han de soterrar-se o desplaçar-se amb l'obertura amb càrrec a les noves unitats d'execució urbanístiques".

A més, l'Ajuntament informa que "tota aquella persona interessada en què la pròxima medició es faça dins de sa casa, pot comunicar-ho a l'Ajuntament. Contactarem amb ella quan es vaja a realitzar".

Cal recordar que les dos línies d'alta tensió que encara travessen Faura tenen el compromís de ser soterrades. En uns dels casos, la línia serà repontenciada a càrrec de Red Elèctrica d'Espanya (REE); mentre que en l'altre, el finançament del soterrament s'espera aconseguir a través del desenvolupament dels nous sectors de sòl residencial, R-1, R-2, R-3 i R-4. I l'Ajuntament continua treballant en açó, tal i com a afirmat l'alcalde, Toni Gaspar.

Estos cables han generat molt de malestar entre els veïns de Faura durant molts anys, ja que el creixement natural del poble obligava a construir sota esta infraestructura. De fet, la UA3 es va desenvolupar amb aquest contratemps, que ara es podrà esmenar. En qualsevol cas, l'expedient deu ser aprovat pel Govern de la Nació i se deuen seguir tots els requeriments. No obstant, Faura ha donat un pas clau per a donar per satisfeta una de les velles reivindicacions dels seus veïns.

Otras noticias en Morvedre

El plazo para presentar la instancia y el justificante del pago que da derecho a la realización del examen finaliza el 31 de octubre
Durant l'acte actuaran la Unió Musical d’Algímia, la Unió Musical-Cultural d’Estivella i la Unió Musical de Quartell
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.