Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SERGI RUIZ

Governar amb trellat

Alcalde de Foios
- 04/12/2017
Sergi Ruiz.
Sergi Ruiz.

En juny del 2015 ningú no donava dos quinzets pel govern de coalició de Foios, però hem demostrat que un govern plural pot ser fins i tot més estable que les majories absolutes que hem tingut fins ara. No només això, sempre hem cregut que un govern de coalició és una garantia de solucions òptimes i dialogades, i una base social més àmplia i sòlida.

Les dificultats han vingut de la pèssima situació prèvia de l'Ajuntament i que hem hagut de remuntar: ruïna econòmica, deute, factures impagades, opacitat en la gestió i urbanisme bloquejat. En dos anys hem fet front a expropiacions, a sentències contràries, a factures impagades de centenars de milers d'euros i a un dels deutes més alts de la comarca. En només dos anys hem aconseguit sanejar l'Ajuntament, paguem a temps els proveïdors i al mateix temps, no només hem mantingut els serveis públics, sinó que els hem incrementat, a pesar de tindre un dels IBI més baixos de la comarca. Tot això, gràcies a una gestió eficaç i prioritats clares.

No només hem sanejat econòmicament l'Ajuntament, també estem modernitzant-lo amb la implantació de l'administració electrònica que fa que la gestió de l'expedient administratiu siga més ràpida i segura, o amb la creació d'un departament de licitacions encarregat de posar en ordre els contractes municipals, amb l'ampliació de l'horari de l'oficina urbanística, o amb la confecció d'una auditoria energètica que està servint per reduir la despesa i orientar les inversions cap a fonts més sostenibles i econòmiques.

Hui, aprovem pressuposts anuals que no són paper mullat i que serveixen per orientar la despesa, més social i integradora, i decidir les inversions necessàries per al poble. Hem d'agrair l'ajuda de la Diputació i de la Generalitat que en estos dos anys han transferit prop d'un milió d'euros amb el que estem invertint amb trellat en necessitats i velles reivindicacions, com ara la remodelació dels vestidors de la piscina, reformes en col·legis i d'altres edificis públics, la reurbanització de l'Avinguda Hugo Bacharach, o la millora de les entrades al municipi per l'Est i pel camí de la Lloma amb la ronda de circumval·lació, i a més, s'han contractat desenes de persones desocupades que estan fent de Foios un poble més accessible i inclusiu.

Col·laborem estretament amb els pobles del nostre entorn per compartir serveis, com ara l'Oficina de Consum en Foios i Meliana, o per buscar inversions europees, com l'EDUSI, també amb Albalat dels Sorells, amb que projectem inversions de prop de 5.000.000 € per als nostres pobles. Hem aconseguit portar inversions d'altres administracions en matèria d'infraestructures, com ara la Rotonda d'accés a Foios i Meliana de la CV300, o una inversió en turisme de prop d'un milió d'euros en tres anys per a creació de productes associats a l'Horta i ens hem sumat al Programa Edificant amb que es construirà el nou CEIP Mare de Déu del Patrocini.

L'Ajuntament hui es comunica amb la ciutadania de manera més directa i efectiva amb el ban whatsapp, que ja ha arribat a 1.700 usuaris, hem posat en marxa els consells de participació ciutadana que per al pressupost del 2018 decidiran una part de les inversions, i es pren nota de les opinions i de les necessitats dels veïns i veïnes amb Línia Verda, de manera còmoda i anònima. Som un govern que dialoga amb els diferents partits polítics i dialoga amb els veïns, per això hui, la ciutadania percep que el govern de Foios està al servei del poble, que té sensibilitat per les necessitats col·lectives i que es prenen decisions en sintonia amb la població.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Concejala del PSPV-PSOE del Ayuntamiento de València
AGUA Y SAL COMUNICACIÓN

Otras noticias en sucesos

Los atracadores detenidos en la madrugada del lunes tras una persecución policial después de que intentaran robar en una tienda de lujo de València, uno de los cuales sigue ingresado con una herida de bala, pasarán esta tarde a disposición judicial
Viñeta publicada por ElPeriodicodeAqui.com
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.