Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MONCADA

Guanyem proposa canvis per unes festes més igualitàries i participatives en Moncada

Demana la retirada del ban discriminatori publicat a la web municipal
REDACCIÓN - 08/05/2018
Bando publicado en la web municipal. EPDA Bando publicado en la web municipal. EPDA

Davant l'anunci en la web municipal del ban el que "queden invitades totes aquelles senyoretes empadronades a Moncada a formar part de la Cort d´honor o ser candidata a Regina de les pròximes festes", Guanyem considera l'anunci d'anacrònic i discriminatori ja que deixa fora a una gran part de la població que podria participar i ser representant de la festes però no ho pot fer per raons de gènere i sexe.

És obligació dels representants públics ser la veu de totes les persones a les quals representen a la societat que demana canvis inclusius, que reivindica la igualtat real entre dones i homes, que clama perquè es visualitze la diversitat de gènere i la identitat sexual.

Per tot això i per a avançar en unes festes mes igualitàries i participatives el portaveu de Guanyem, Manolo García, ha registrat una moció per a tractar de "urgència" en el ple amb les propostes següents:

1.- Deixar sense efecte el ban i substituir-ho per un altre que reflectisca la diversitat de gènere i la identitat sexual

1.- Convocar amb caràcter urgent "La Comissió de Festes Majors 2018" composta per totes les associacions i organitzacions inscrites en el registre municipal així com un representant de cada grup polític amb la finalitat que participen, proposen i supervisen l'organització de les pròximes festes locals de setembre.

2.- Proposar i decidir en el si de la Comissió de Festes els qui seran "l@s representants de les festes" que reflectisca la diversitat de gènere i la identitat sexual. Modificar el sistema d'elecció dels representants de les festes i buscar un sistema consensuat en la comissió.

3.- Iniciar la modificació referent a la Regina de les Festes del Reglament d'Honors i Distincions l'última modificació va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament el 25 de juny de 2014.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Esplà: “Amparo Orts s'amaga i nega als ciutadans la possibilitat d'un debat"
El fuego afectó a tres vehículos y una motocicleta estacionados en el interior del local

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Los bomberos los localizaron a las 5 de la madrugada y pasaron toda la noche con ellos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.