Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

L'Ajuntament d'Ontinyent rep les quatre primeres propostes de delegació de competències de Conselleria per a les obres d'Edificant

Les actuacions als col·legis Rafael Juan Vidal, Carmelo Ripoll, Lluís Vives i el CEE Vall Blanca comptaran amb una aportació autonòmica de 640.000 euros
REDACCIÓ - 02/07/2018
Entrada de l
Entrada de l"escola d"Ontinyent. EPDA

L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut aquest dijous les 4 primeres propostes de delegació de competències de la Conselleria d'Educació per a l'execució d'obres del programa "Edificant" a la ciutat. A més a més, esta setmana s'ha confirmat que Ontinyent serà la primera ciutat valenciana en tenir aules públiques de 2 anys a tots els seus centres educatius.

"Edificant", contempla un total de 27 actuacions a Ontinyent, aprovades pel Consell Escolar i el ple municipals, assumint els costos econòmics la Conselleria d'Educació, que delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions. En la primera fase del programa es contemplen actuacions als col·legis Bonavista, Martínez Valls, Vicent Gironès, Carmelo Ripoll, IES Pou Clar, IES l'Estació, Lluis Vives, Rafael Juan Vidal-La Solana i CEE Vall Blanca, per un import d'al voltant de 3 milions d'euros.

Les obres inclouen actuacions d'ampliació; adequació; eliminació de fibrociment; eliminació de barreres arquitectòniques; canvi de portes, finestres o persianes; instal·lació o reforma dels sistemes de calefacció; dotació de mobiliari o millores als equipaments, entre d'altres. Les 4 primeres propostes tenen un import total de 640.000 euros, i són les corresponents als col·legis Rafael Juan Vidal-La Solana (120.361'57 euros), Carmelo Ripoll (131.446'63 euros), Lluis Vives (297.440'07) i CEE Vall Blanca (190.633'63 euros).

Pel que fa a les aules de dos anys, esta setmana s'ha confirmat que Ontinyent serà la primera ciutat valenciana en tenir aules públiques de 2 anys a tots els seus centres educatius. Així, a les aules ja existents als col·legis Vicente Gironès, Bonavista, Rafael Juan Vidal-La Solana i Martínez Valls, s'afegiran el Carmelo Ripoll i el Lluis Vives.

El regidor d'Educació, Óscar Borrell, ha agraït la resposta de la Conselleria a les peticions realitzades per comptar amb unes aules "que van començar de forma experimental però que tenen una gran acceptació i amplien l'oferta gratuïta d'accés a l'educació pública de forma temprana, en esta etapa no obligatòria". Per al proper curs s'han cobert les més de 100 places ofertades, i es compta amb una llista d'espera de 30 persones. Igualment, Borrell ha destacat el treball conjunt entre les diferents administracions per atendre les demandes de la comunitat educativa, tant per part de l'Ajuntament i el Consell com de la Diputació de València, que recentment aprovava una subvenció de 140.000 euros per a millores d'aïllament al col·legi Lluis Vives, que permetran reduir notablement el consum energètic en aquest centre educatiu.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

La Junta de Seguretat acorda amb representants veïnals un paquet de mesures per atendre la problemàtica dels robatoris al terme
Tindrà lloc el pròxim dissabte 1 de desembre a les 18:30 hores al Teatre Serrano

Otras noticias en sucesos

La Guardia Civil ha detenido a 29 personas en cinco comunidades autónomas por defraudar 2,7 millones de euros con el tráfico ilegal de móviles de alta gama que obtenían de forma ilícita en España, Francia y Alemania para después venderlos en Marruecos
Se trata de un joven de 29 años de Sant Joan de Moró

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.