Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FAURA

L'Ajuntament de Faura aprova la retolació de noms de dones rellevants en espais públics municipals

L'objectiu és igualar un desequilibri històric en el nomenclàtor dels carrers de la localitat
REDACCIÓ - 28/03/2018
Vista del terme municipal de Faura. EPDA Vista del terme municipal de Faura. EPDA

El grup municipal de Junts per Faura va veure aprovada al ple de dilluns passat una moció relativa a la retolació d'espais públics amb noms de dones que hagen sigut rellevants per al País Valencià amb l'objectiu d'igualar un desequilibri històric en el nomenclàtor dels carrers de la localitat. D'un total de més de 60 carrers o espais públics, solament un té nom de dona. El grup valencianista va modificar part dels acords durant en debat plenari en l'aportació de l'equip de govern per a poder tirar endavant la moció. En eixe sentit la regidora Anna Martínez va manifestar ''ja és hora de posar-nos mans a l'obra i adaptar els carrers del poble a la realitat de la nostra societat per a visibilitzar les dones al llarg de la història''.

D'altra banda la coalició d'esquerres integrada per Esquerra Republicana i Compromís també va tirar endavant, per unanimitat una moció que demanava celebrar el 28 de març actes de record i homenatge a les víctimes de la guerra civil i la dictadura, en el marc de la llei de memòria democràtica que ha impulsat la Generalitat Valenciana. Igualment el Ple va aprovar altra moció de Junts per Faura que demanava millorar la transparència en les notificacions dels temes tractats i els acords adoptats en els distints òrgans de govern local, així com evitar que la Junta de Govern poguera atribuir-se funcions corresponents al Ple de l'Ajuntament.

Així mateix el Ple també va donar suport per unanimitat una Proposició d'Alcaldia per a instar a la Conselleria de Medi Ambient a declarar paisatge protegit les muntanyes litorals situades entre el riu Palància i el riu Belcaire, en el marc de les accions encaminades a la protecció de l'entorn que estan duent a terme diversos col·lectius i associacions ecologistes com AE-Agró.

Per contra, el grup socialista va votar en contra de tramitar d'urgència la moció de Junts per Faura per a fer AL·LEGACIONS al projecte de transport públic comarcal, que finalitza el 13 d'abril. Les al·legacions de Junts per Faura anaven en la línia de les presentades al projecte per Compromís Camp de Morvedre, amb la finalitat de millorar la freqüència de rutes que afecten la comarca, inclòs el poble de Faura i la resta de la Vall de Segó. Cal recordar que al projecte inicial solament apareix un servei per a les Valls, i les al·legacions plantejades per Junts per Faura en demanaven tres al dia d'anada i tornada i adaptar els horaris amb l'hospital de Sagunt, Centre d'Especialitats i els centres educatius, com ara el de Formació Professional de Jorge Juan.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

La Sociedad Española de Inmunología y Alergia Pediátrica ha otorgado una beca para llevar a cabo el estudio y la implantación de medidas preventivas y de formación
La cuenta cambió su alias en twitter cuando se dio cuenta de la polémica

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
La niña fue localizada en la estación de autobuses de Madrid donde al parecer había viajado para conocer a un joven
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.