Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POBLA DE FARNALS

L'Ajuntament de la Pobla de Farnals avalua les dades recollides en les Comunitats de Veïns afectades per les filtracions d'aigua

Un tècnic de la Direcció General de l'Aigua visitarà el municipi la pròxima setmana per a conéixer la magnitud del problema
REDACCIÓ - 07/04/2017

Un total de 16 comunitats de veïns i veïnes de la Pobla de Farnals han presentat per registre d'entrada el formulari preparat per l'Ajuntament per conéixer qüestions relacionades amb la configuració de les edificacions afectades per les filtracions d'aigua i les accions concretes que les persones propietàries estan desenvolupant per a reduir els efectes de les inundacions.

De les dades recollides es desprèn que al voltant de 440 famílies estan patint les conseqüències de la pujada del nivell freàtic de subsòl, la major part d'elles als voltants de la plaça Mariana Pineda de la localitat, entre les quals es troben persones amb mobilitat reduïda, majors, dones embarassades i nombrosos xiquets i xiquetes.

De totes les edificacions, 10 presenten problemes d'acumulació d'aigua als fossars dels ascensors i les altres 6 també tenen filtracions als garatges. La solució temporal adoptada per les comunitats ha estat la retirada d'aigua de manera manual i mitjançant màquines de bombeig. Una d'elles també ha procedit a impermeabilitzar el sòl, obra que ha assumit l'empresa promotora per responsabilitat desenal donat que no s'han exhaurit els 10 anys de garantia de l'edifici.

La pròxima setmana un tècnic de la Direcció General d'Aigua de la conselleria de Medi Ambient visitarà l'Ajuntament per conéixer la magnitud del problema. La Generalitat atén així la sol·licitud realitzada pel Consistori, que està actuant com a canalitzador de la situació per a recolzar a totes les persones afectades del poble. "Buscarem línies d'ajuda a través de l'administració autonòmica o del Govern d'Espanya, donat que les filtracions sembla que son resultat dels temporals que hem patit durant els últims mesos", ha manifestat la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Pobla de Farnals, Sonia Rivilla Sanz, que ha afegit que també "estem col·laborant en la recollida de signatures per a demanar que es declare la Pobla de Farnals com a zona catastròfica i que les comunitats de veïns i veïnes puguen optar a les possibles subvencions que es crearen des del ministeri i la conselleria per a fer front al greu problema de les filtracions d'aigua".

La principal hipòtesi que baralla l'Ajuntament fa referència a l'existència de bosses subterrànies d'aigua que han anat reomplint-se per les fortes pluges de novembre i desembre. De fet, el d'enguany és el registre més alt per episodi de pluges a la Pobla de Farnals des de l'any 1898, segons dades d'AEMET.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Paz Carceller recupera la alcaldía de Puçol para el Partido Popular tras llegar a un acuerdo con tres fuerzas políticas
Los colegios ganadores recibirán una dotación económica para la adquisición de material deportivo

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
El suceso ha tenido lugar en la calle Luchana de esta población sobre las 10.30 horas de este jueves
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.