Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

L'Ajuntament de Paiporta inicia un pla de xoc per a millorar l'enllumenat de carrers amb el canvi de quasi 1.000 punts

El pla de xoc s'ha aplicat ja sobre 32 carrers de Paiporta, i s'espera que a finals d'aquesta setmana arribe a una vintena de vials més, fins a superar els 50
REDACCIÓ - 13/02/2018
Canvi de llums a Paiporta. EPDA Canvi de llums a Paiporta. EPDA

La Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Paiporta ha iniciat les últimes setmanes un pla de xoc per a millorar l'enllumenat de desenes de carrers de la localitat. El canvi massiu de bombetes respon a una baixada accentuada en la lluminositat observada pels tècnics municipals des de maig de 2017. El consistori substituirà 700 punts de llum en un pla que ha començat el passat cap de setmana.

Els canvis es reparteixen per tota la població, amb especial incidència en la zona del Poble, al voltant del CEIP Rosa Serrano, i l'anomenat Sector 2 o zona nova. El pla de xoc s'ha aplicat ja sobre 32 carrers de Paiporta, i s'espera que a finals d'aquesta setmana arribe a una vintena de vials més, fins a superar els 50. El total de bombetes canviades fins ara ascendeix a 441.

A més de l'execució del pla de xoc, l'Ajuntament adjudicarà en breu un contracte per al subministrament i instal·lació de grups òptics de tecnologia LED a 26 carrers del nucli antic de la localitat, que suposarà el canvi d'aproximadament 264 bombetes. Els fanals a substituir són de tecnologia de vapor de sodi d'alta pressió, i es canviaran per grups òptics més eficients, que permetran estalviar uns 6.700 euros anuals en la factura de la llum de l'Ajuntament. A més, aquesta tecnologia LED reduirà l'emissió de gasos d'efecte hivernacle derivada del consum energètic d'aquestes llums en 2,5 tones a l'any.

El regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, Pep Val, ha afirmat que "l'Ajuntament està solventant a poc a poc i amb totes les garanties el desastre derivat de la compra de bombetes defectuoses a través de la central de compres de la Diputació de València, quan el seu responsable era l'ex-alcalde de Paiporta, Vicente Ibor". El regidor ha afegit que "no és fàcil refer una gestió tan nefasta i sospitosa", ja que "cal recordar que Ibor va invertir més d'un milió d'euros en els LEDS de Rus, que estan baix la sospita clara de corrupció i finançament irregular del PP".

Val ha recordat que "les bombetes de Rus i Ibor tenien una durada garantida de més de 15 anys i, en el millor dels casos, han durat tres", al temps que ha lamentat com "aquella malifeta del PP ha suposat un llast per a l'enllumenat de desenes de localitats valencianes, entre les quals està Paiporta".

La regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de Paiporta, ha conclòs Val, continua treballant per a millorar el nivell d'enllumenat dels carrers de Paiporta, per a la qual cosa està portant a terme estudis luminotècnics en diferents zones del municipi per a projectar la seua renovació quan es dispose de consignació pressupostària.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

El alcalde de Mislata y candidato a la reelección señala que "gracias al compromiso de un Gobierno que piensa en las personas
Torrent y Mislata son las localidades de l’Horta Sud con más vecinos en paro

Otras noticias en sucesos

Otros dos motoristas resultan heridos en sendos siniestros en Forcall y Vilafranca
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.