Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PICASSENT

L'Ajuntament de Picassent ha destinat al 2017 més d'un milió d'euros a polítiques socials

Durant l'any 2017, la Regidoria de Benestar Social ha costejat un total de 705 rebuts d'aigua i llum per pal·liar la pobresa energètica de moltes famílies del municipi
REDACCIÓ - 09/02/2018
Durant l'any 2017, la Regidoria de Benestar Social ha costejat un total de 705 rebuts d'aigua i llum per pal·liar la pobresa energètica de moltes famílies del municipi. A més, les quantitats destinades a diversos tallers i programes, continuen atenent les necessitats del col·lectius socials més vulnerables

L'Ajuntament de Picassent va abonar durant el passat exercici un total de 126.105,32 € en concepte d'ajudes socials destinades a pal·liar les necessitats més bàsiques d'un total de 333 famílies. Així, al llarg de 2017, es varen concedir 571 ajudes, el que suposa que un 93,75% de les ajudes sol·licitades foren aprovades.

Així, per lluitar contra la pobresa energètica, els Serveis Socials han pagat 705 rebuts d'aigua i llum amb un cost total de 63.536,65 €. A més, 24.000 € han sigut destinats al pagament de rebuts de lloguer. Respecte a les ajudes d'alimentació per a famílies i menuts en risc d'exclusió social s'han destinat 28.120 € amb vals de compra d'alimentació i també s'ha subvencionat amb 32.400 € la compra d'aliments de primera necessitat per a l'Economat de Càritas Interparroquial de Picassent.

Pel que fa a l'atenció de les persones majors en situació de dependència, l'Ajuntament va destinar 114.574,06 € als programes d'ajuda a domicili, Menjar a Casa i en places de residències per a persones dependents sense recursos. Si ens referim a les nacionalitats, el 82,59% de les ajudes han sigut sol·licitades per famílies amb nacionalitat espanyola i el 17,41% a famílies immigrants.

L'alcaldessa, Conxa Garcia, ha afirmat que, des de l'Equip de Govern que presidisc continuem prioritzant les polítiques socials perquè l'Ajuntament, com a Administració més propera, ha d'estar al costat del veïnat més vulnerable. Per este motiu, al 2017 es va ampliar la plantilla, duplicant el número de tècnics per atendre millor la ciutadania i donar així un servei de més qualitat.

Des de la Regidoria de Benestar Social també es destaquen les quantitats dedicades als diversos tallers, programes i activitats dirigides a l'atenció de col·lectius socials més específics com ara: el taller per a persones amb discapacitat, amb un cost de més de 66.000 €, el taller per a dones en situació d'exclusió social, al qual s'han destinat 26.451,65 €, el manteniment del Servei Especialitzat d'Atenció a la Família i la Infància (SEAFI) amb 57.222,22 €, així com també la Unitat de Conductes Addictives, per a la qual s'han comptat amb 77.436,02 €. Per altra banda, el Pla d'envelliment actiu de les persones majors, ha suposat una despesa de més de 100.000 €.

Fent balanç, el regidor de l'àrea, Carles Silla, ha destacat que, les despeses totals de l'àrea de Benestar Social durant l'any 2017 ha sigut de més d'1.000.000 €, degut a que hem posat en marxa programes i serveis amb l'objectiu de treballar pel benestar de la ciutadania. En un context social en el que l'índex de pobresa de les famílies va en augment, la nostra labor és estar atents i lluitar dia a dia perquè cap veí i veïna de Picassent quede fora del cercle del benestar. 

Otras noticias en L´Horta Sud

Ajuntament, comerços, entitats i associacions han organitzat moltes activitats al voltant d’esta fira comercial com ara un mercat medieval, un concurs gastronòmic
La empresa a la que se adjudicó la instalación de la pista multideportiva no está cumpliendo con los plazos previstos en el contrato
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.