Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SILLA

L'Ajuntament de Silla aplica les clàusules socials en la selecció d'empreses adjudicatàries que presten serveis de jardineria

L'empresa aspirant ha de presentar una declaració responsable relativa al compliment de comptar amb un pla d'igualtat
REDACCIÓ - 27/03/2018

L'Ajuntament de Silla ha publicat el plec de condicions per a les empreses que vulguen optar al servei de conservació, neteja i manteniment de les zones enjardinades del municipi. En aquests documents, el consistori ha introduït una sèrie de clàusules socials i tècniques que resultaran decisives a l'hora de realitzar la selecció final, com ara comptar amb un pla d'igualtat entre homes i dones, un mínim de persones en plantilla amb minusvalidesa o complir amb els requisits d'estalvi d'aigua marcats per la corporació municipal.

En el plec de clàusules administratives que han de seguir les empreses que vulguen presentar-se per a prestar el servei de conservació, neteja i manteniment de les zones enjardinades del municipi, l'Ajuntament ha posat l'accent en què les empreses compleixen en matèria d'igualtat, contractació de persones amb minusvalidesa i que els salaris s'ajusten al conveni estatal de la jardineria. En l'apartat tècnic, el consistori té especialment en compte qüestions com ara: l'estalvi d'aigua en el rec i la lluita biològica en la lluita contra les plagues. Les empreses tenen fins al proper 6 d'abril per presentar les seues propostes.

Igualtat efectiva d'homes i homes.

L'empresa aspirant ha de presentar una declaració responsable relativa al compliment de comptar amb un pla d'igualtat, així com "adoptar mesures dirigides a evitar qualsevol tipus de discriminació laboral entre homes i dones; promoure condicions de treball que eviten l'assetjament sexual i l'assetjament per raons de sexe", segons queda especificat a les bases. A més a més, les entitats aspirants hauran d'acreditar en la seua proposició que compten en la seua plantilla amb un nombre de persones amb discapacitat superior al 2%.Aquest últim criteri és decisiu en cas d'empat entre dos empreses en la puntuació final.

El consum d'aigua, en el punt de mira

El consum d'aigua en el rec corre a càrrec de l'Ajuntament de Silla. El consistori especifica que l'aigua consumida serà la "estrictament necessària i tenint cura que no es produïsquen pèrdues per boques de rec mal tancades o qualsevol altre motiu". Per garantir un control de la quantitat d'aigua emprada, durant el primer mes del contracte, l'Ajuntament establirà els consums per a cada període de l'any. Així, si els consums superen en un 10% les quantitats fixades, l'empresa haurà de justificar-los, sinó, l'import es descomptarà en la factura del mes següent.

El control integral de plagues dona prioritat a la lluita biològica

L'Ajuntament de Silla estableix que en tots els casos s'aplicarà la lluita integral per tal de controlar les plagues i es prioritzarà quan siga possible la lluita biològica. "Es tracta d'utilitzar organismes que actuen sobre la plaga i permeten reduir els nivells poblacionals. S'han d'utilitzar preferentment productes ecològics o amb menor impacte potencial sobre la salut de les persones", dicta el document. En les zones verdes, per exemple, no es podrà utilitzar el Glifosat, després que en 2015, el Centre Internacional d'Investigacions sobre el Càncer, depenent de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'haja inclòs en la llista de productes "probablement cancerigen per als éssers humans". Segons el plec de condicions tècniques, la utilització de productes fitosanitaris químics es farà mitjançant endoteràpia i quan s'hagen de fer tractaments amb equip de fumigació, es realitzaran quan "no existisca cap altre mètode eficaç per combatre una plaga o malaltia, o quan els que s'hagen utilitzat no hagen donat el resultat esperat".

Pla de Control Ambiental

L'empresa adjudicatària haurà de redactar un Pla de Control i una Memòria Ambientals i adoptar mesures preventives, com ara, evitar l'abandonament de qualsevol tipus de residu, l'ús de contenidors i bidons adequats, tancats senyalitzats i en bon estat; o l'aplicació d'un pla de gestió de residus (olis, pneumàtics, etcètera) sostenible.

Otras noticias en L´H. Sud

El Conservatorio acoge el acto de tributo a las maestras y maestros que este curso finalizan su etapa laboral
Las obras de la estación se adjudicarán en julio y estarán acabadas en 18 meses

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
La Guardia Civil de Oliva ha detenido “Infraganti” a una persona como supuestos autor de un delito de tráfico de drogas al menudeo

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.