Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
OCUPACIÓ

L'Ajuntament de València aprova les bases de les oposición de tècnics i agents d'igualtat, agents mediambientals i tècnics de turisme

És la primera volta en la història de l'Ajuntament que es convoquen oposicions d'especialistes en igualtat i en medi ambient
REDACCIÓ - 12/01/2018

La Junta de Govern Local ha aprovat hui les bases dels processos opositors per a tècnics i agents d'igualtat, agents mediambientals i tècnics de turisme. "Estes places van ser aprovades en la Oferta Pública d'Ocupació del 2016, la primera que va dissenyar íntegrament el Govern de la Nau, ja que la del 2015 va ser aprovada pel govern anterior, tal com ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Per accedir a les places d'agents d'igualtat (grup A1) es requereix una titulació de qualsevol grau o llicenciatura, i Màster en Igualtat. Hi ha un total de quatre places, dos promoció interna (és a dir, reservades a personal funcionari de l'Ajuntament de València que complisca els requisits de titulació i a més, supere el procés opositor) i dos pel torn lliure. D'estes dos, una està reservada a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%.

Pel que fa als tècnics i tècniques d'igualtat (grup B), és necessària una titulació de Cicle Formatiu o Grau Superior en Promoció d'Igualtat de Gènere, o equivalent. Es convoquen quatre places, dos de promoció interna i dos pel torn lliure. D'estes dos, una es reserva a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%.

D'altra banda, el tècnic/a de gestió ambiental (grup A1), és necessari que presente una Llicenciatura o Grau en Biologia o en Ciències Ambientals, Enginyeria Superior Agrònoma o de Forests o Llicenciatura en Geografia o Grau en Geografia i Medi Ambient, o equivalent. En este cas, s'ofereixen sis places: cinc de promoció interna i una pel torn lliure.

Finalment, les places de tècnic/a de turisme (grup A2), requereixen d'una Diplomatura en Turisme o Titulació Superior Universitària/Grau en Turisme, o equivalent. Hi ha un total de cinc places, tres de promoció interna i dos pel torn lliure. D'estes dos, una és reservada a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%.

En tots estos processos hi haurà 4 proves: un primer exercici eliminatori de preguntes tipus test sobre el temari, un segon exercici eliminatori de supòsits pràctics, un tercer exercici eliminatori de desenvolupament d'un tema general i un quart exercici obligatori però no eliminatori de valencià. També en tots els casos, les places que no siguen cobertes en el torn de promoció interna passaran al torn lliure, així ens assegurem que es cobriran totes les places previstes en la convocatòria (19 en total).

Sergi Campillo ha volgut remarcar "que és la primera volta en la història de l'Ajuntament que es dissenyen oposicions per a tractar temes d'igualtat i temes mediambientals en tota la seua magnitud. En el primer cas és evident que treballaran en igualtat de gènere, d'orientació sexual i de identitat de gènere, de minories nacionals... precisament perquè des del Govern de Joan Ribó hem fet una aposta troncal per la igualtat i les polítiques inclusives. En el segon cas, volem tindre perfils amplis que puguen treballar en gestió de residus, en qualitat ambiental, en Devesa-Albufera, en canvi climàtic, en temes d'aigua o en jardineria, per posar alguns exemples. Estem molt orgullosos que per fi des de l'Ajuntament donem eixida laboral a moltíssimes persones que estan desitjant tractar estos temes al nostre municipi, a banda que així reforçarem les nostres plantilles municipals amb perfils que fins ara no tenim o teníem en molt poca quantitat".

A més a més, també es reforçarà la part de desenvolupament econòmic en treure a oposició cinc places noves de persones especialistes en turisme. "Com a un dels principals motors econòmics de la nostra ciutat, és fonamental que l'Ajuntament es dote de personal especialitzat al respecte", ha afegit Campillo.

En este sentit, el regidor ha reclamat de nou, davant els pressupostos generals de l'Estat, que el Govern espanyol "anul·le la taxa de reposició de manera que es puga convocar les places necessàries per estabilitzar les plantilles, perquè estem sotmesos a una taxa de reposició aprovada amb els vots de PP i Ciutadans que ens impedeix convocar places de manera lliure. I això s'ha d'acabar ja", ha reivindicat.

Otras noticias en València

Así lo ha anunciado durante el debate del estado de la ciudad el alcalde, Joan Ribó
L’alcalde Joan Ribó fa balanç de legislatura a ‘El Periódico de Aquí’. Defensa el pla del cabanyal, a Giusseppe Grezzi i creu que aquells que li acusen de pancatalanista fan una estratègia passada de moda
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.