Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MOBILITAT

L'alcalde de València reivindica el dret de les persones a caminar per una ciutat saludable

Joan Ribó expressa així el seu suport a la iniciativa "València camina"
REDACCIÓ - 22/02/2018
Presentació de València Camina.
Presentació de València Camina.

"El que està clar és que en esta ciutat es camina més del que es va amb cotxe, i per tant és raonable que l'espai el repartim, i quan es reparteix és evident que guanyen els que tenen menys i que els que tenen més igual han de perdre en benefici de la resta. És molt important que la gent s'adone que la mobilitat no es mesura solament només a partir del cotxe, sinó també de la facilitat de caminar o d'anar amb bici", ha afirmat Joan Ribó després d'intervindre en l'obertura del "Taller Flow Civitas", en el marc de la jornada de presentació de la plataforma "València Camina", i d'haver realitzat un recorregut a peu des de l'Estació del Nord fins al Centre Cultural La Nau, junt al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el vicerector de la UV, Antonio Ariño, i els representants de l'associació Arquitectúria, promotors de "València Camina".

"En la ciutat hem de poder cabre tots i totes, siga quin siga el mitjà de transport en què ens movem, i també les persones que caminen ho han de fer amb facilitats. Per això, hem d'equilibrar l'espai públic necessari, especialment perquè els vianants puguen desplaçar-se amb comoditat". Així ho ha dit l'alcalde a l'inici de la jornada.

"Ha estat un passeig molt interessant des de la porta per la qual entren a la ciutat més de 50.000 persones cada dia, que és l'Estació del Nord, en el qual hem comprovat com encara cal avançar facilitant la mobilitat als vianants", ha explicat Joan Ribó, qui en la seua intervenció en La Nau ha recordat que "des de la nova administració es treballa per remar en el sentit de tenir una ciutat més sana, saludable i amable, per socialitzar els seus carrers com ja fan en moltíssimes altres capitals del món i se'ns exigeix des d'Europa, encara que és habitual escoltar notòries resistències exigint que l'espai públic continue sent per a cotxes i motos, malgrat que només suposen el 30 % dels desplaçaments a València".

Joan Ribó ha resumit algunes de les accions i iniciatives escomeses des del Govern de la Nau per afavorir el caminar. "Estem actuant, com és prou visible, ampliant voreres en molts llocs de la ciutat com el centre o el Cabanyal, així com en altres barris, augmentant els aparcaments per a motos perquè les motos es baixen de les voreres per les quals camina la gent, marcant les terrasses perquè la gent puga caminar adequadament, facilitant la mobilitat sostenible amb rutes i camins segurs per anar al col·legi, instal·lant guals per millorar la seguretat de les persones com hem fet darrerament per exemple als Pobles del Nord... Estem treballant amb múltiples iniciatives i continuarem fent-ho".

Ribó ha criticat que en el passat "s'ha afavorit la mobilitat amb cotxe d'una manera desmesurada, entenent-la com un símbol de progrés", i ha qualificat de magnífica la iniciativa de crear la plataforma "València Camina" per part de l'associació Arquitectúria. "És una plataforma que vol defensar els drets de la gent que es desplaça caminant a València, una plataforma que vol representar els drets dels vianants que, al capdavall, són la majoria de la població."

Anteriorment, en la seua intervenció, ha afirmat que "rebem amb alegria, la creació d'un moviment ciutadà com el que es presenta hui, que reivindica el dret a caminar, que no és un altre que el de viure en una ciutat saludable. Caminar, anar amb bici, cuidar el nostre entorn i fer un ús racional de la resta de vehicles. Este és el veritable símbol del progrés, perquè caminant és com hem arribat fins a on estem i com continuarem garantint un futur de qualitat a les noves generacions".

Otras noticias en València

Bonig ha destacado que Pablo Casado está presentando los distintos candidatos tanto a las alcaldías de las capitales de provincia como a las autonómicas, y ha manifestado que "lo que no se haga antes de navidades se hará después"

Otras noticias en sucesos

El edificio ha sido desalojado por la policía local mientras que algunas pavesas han afectado a un ático de un inmueble cercano
Las llamas se han originado sobre las 16.24 horas por causas sin precisar y hasta el lugar se han desplazado tres vehículos del parque de bomberos de Orihuela

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.