Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BENESTAR SOCIAL

L'Alcalde i la Regidora de Benestar Social de València visiten la casa Ronald McDonald, que acull gratuïtament a famílias amb fills malalts

"La valenciana és una societat solidària que es preocupa pels problemes dels altres i ajudem a resoldre'ls", ha afirmat Ribó
REDACCIÓ - 10/01/2018
Visita a Ronald Mc Donald de València.
Visita a Ronald Mc Donald de València.

"Una llar fora de la llar" és el lema de la Casa Ronald McDonald València, que este matí ha visitat l'alcalde, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Benestar Social, Consol Castillo. Situada dins del recinte del nou hospital La Fe, des de la seua posada en marxa ha acollit gratuïtament 900 famílies amb fills greument malalts que han hagut de desplaçar-se lluny de la seua llar per a ser hospitalitzats o rebre tractament mèdic de llarga durada.

"Quan una família té un xiquet o una xiqueta que pateix una malaltia de llarga durada la situació es complica molt, i si eixa família té pocs recursos es complica més encara. Esta Casa Ronald McDonald compleix una funció molt important, una funció d'ajuda a qui ho necessita. A més és una casa molt ben organitzada i que permet un grau molt alt de llibertat a les famílies i donar-los als xiquets i xiquetes totes les cures que necessiten", ha afirmat l'alcalde, Joan Ribó, en la seua visita a la Casa Ronald McDonald de València en companyia de la regidora de Benestar Social, Consol Castillo.

Ribó ha ressaltat que de les quatre cases Ronald McDonald que existeixen a Espanya, creades per la fundació infantil del mateix nom per a donar acolliment a aquelles xiquetes i xiquets que, al costat dels seus familiars, es traslladen lluny de les seues llars per a ser hospitalitzats o rebre tractaments de llarga durada, "la de València és la que rep més solidaritat de moltes entitats ciutadanes. La valenciana -i esta casa ho reflecteix- és una societat solidària, una societat es preocupa pels problemes dels altres i ajudem a totes les entitats que estan fent una tasca desinteressada i fonamental".

CARRER DE LA IL·LUSIÓ

La regidora de Benestar Social ha donat l'enhorabona a l'equip de voluntaris que treballa en la Casa Ronald McDonald de València, que compta amb 16 habitacions i està situada dins del recinte hospitalari de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe. "És una tasca molt encomiable la que realitzen, i les administracions tenim la responsabilitat de facilitar-la, com estem fent des de l'Ajuntament de València. Nosaltres no podem pal·liar el dolor de les persones que estan ací, però sí facilitar-los la vida, facilitar el dia a dia a una gent que està desplaçada fora de casa amb una problemàtica personal que afecta als seus fills".

Consol Castillo ha expressat la seua satisfacció de "poder estar al costat d'eixes persones que treballen ací, aportar un plus d'il·lusió a la seua faena i facilitar-los la seua tasca. Per a açò estem, però el protagonisme és per als voluntaris i per a Casa Ronald McDonald".

L'Ajuntament de València ha realitzat eixe treball de "facilitador" de la tasca social que a València realitza la Fundació Ronald Mcdonald a través d'esta Casa on l'ingrés és per recomanació mèdica i l'estada de les famílies és gratuïta, per exemple facilitant l'accés de professorat a les instal·lacions, la concessió permisos per a la zona de parc o retolant el lloc on es troba amb el nom de Carrer de la Il·lusió.

El president del consell de la Casa Ronald McDonald, Francisco Guiral, qui ha exercit d'amfitrió en la visita de l'alcalde Joan Ribó i la regidora Consol Castillo, ha dit que "són 900 les famílies que han passat per la Casa en estos quasi cinc anys. Allò més important és la labor que es fa amb estes persones que ho necessiten més que ningú". Guiral ha recordat que "el dolor ens iguala a tots, i les famílies s'adonen que no s'estan fent les coses de qualsevol manera, sinó que es fan amb criteri, serietat i responsabilitat". Ha afegit que "el treball que fem és una pedra més per a donar suport a les famílies que tenen a xiquets i xiquetes amb tractament de llarga durada" i que "per a nosaltres, la visita de l'alcalde és un gran honor."

Otras noticias en València

El ciclo incluye seis espectáculos en la Sala Off de Valencia que revisará tradición y modernidad en la danza del Mediterráneo
Mañana se volverán a reunir con otros servicios como el del Ciclo Integral del Agua, CICU, Servicios Sociales pero también con voluntarios de Cruz Roja y Protección Civil
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.