Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

L'alumnat de Paiporta s'endinsa en l'art de Javier Calvo amb els tallers del Museu de la Rajoleria

Des del passat 14 de desembre i fins al 31 de gener es pot visitar al Museu de la Rajoleria de Paiporta l'exposició 'De la vacuïtat a l'abisme'
REDACCIÓ - 11/01/2018
L
L"alcaldessa de Paiporta amb l"artista Javier Calvo, durant la inauguració de l"exposició. EPDA

Des del passat 14 de desembre i fins al 31 de gener es pot visitar al Museu de la Rajoleria de Paiporta l'exposició 'De la vacuïtat a l'abisme', amb una trentena d'obres del pintor valencià Javier Calvo. Aquesta mostra, impulsada conjuntament per la Regidoria de Cultura i l'Associació Cultural paiportina El Barranc, porta annex un taller per a joves de la localitat, que han pogut endinsar-se en l'estil particular de l'artista. El propi Javier Calvo ha assistit a algunes de les sessions, en trobades molt enriquidores amb els xiquets i les xiquetes del poble.

En total, pel taller complementari a 'De la vacuïtat a l'abisme' han passat 174 criatures de quart, cinqué i sisé del CEIP L'Horta. El Museu de la Rajoleria té molta cura d'aquest tipus de tallers, impulsats per la Regidoria de Cultura, i per als quals convoca a milers de xiquetes i xiquets cada any. En 2017, per exemple, han realitzat aquestes activitats adherides a les diferents exposicions programades 3.527 alumnes de tots els centres educatius de la localitat.

L'exposició de Javier Calvo, visitable fins al 31 de gener, és un recull de la seua obra més recent en què l'artista manifesta la seua fixació amb el concepte de buit. Els espais blancs, presents en tots els quadres, centralitzen obertures arquitectòniques que se succeeixen en perspectives escorçades. El buit en aquestes obres pretén transferir la troballa poètica de l'autor, la infatigable recerca que emana de la seua facultat creativa.

En aquest tram de la seua carrera, Calvo s'ha endinsat cada vegada més en les qüestions purament plàstiques a través dels pretextos de l'arquitectura o de la naturalesa. El cormatisme presenta una miscel·lània de pigments, tècniques i estils que evoquen l'exaltació de l'espectador davant les seues obres. L'artista tira mà de colors temperats en gammes fredes com liles, malves, blaus o verds. Per a l'exposició del Museu de la Rajoleria, l'artista ha seleccionat menys de 30 obres per a cobrir tot l'espai sense saturar els ulls del públic.

Otras noticias en L´Horta Sud

Parc Central será la sede el 27 de octubre de una jornada con atletas de élite para hacer visible y normalizar el deporte adaptado
El portavoz popular pide “valentía” en las propuestas para apoyar a los emprendedores mislateros
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.