Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'ELIANA

L'Eliana inaugura la 'Setmana de la República' amb una exposició i un concert

L'Ajuntament de l'Eliana juntament amb el Centre d'Estudis Locals (CEL) ha organitzat una extensa programació d'activitats culturals per a commemorar l'aniversari de la Segona República
REDACCIÓ - 11/04/2018
L L"Eliana inaugura la "Setmana de la República" amb una exposició i un concert

L'acte inaugural es va produir ahir, dimarts 10 d'abril, en el Centre Sociocultural, amb la inauguració de l'exposició itinerant "Memòria Democràtica i Patrimoni (1936-1939): conèixer, difondre i posar en valor" que podrem gaudir fins al pròxim 27 d'abril. En l'acte van participar l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; i el director de l'oficina de Caixa Popular de Riba-roja de Túria, José Francisco Machado. Els autors i comissaris de l'exposició són Jorge Ramos (Departament d'Història Moderna i Contemporània, UV), Enrique Bengochea i Javier Esteve.

La col·lecció, que compta amb el suport financer de Caixa Popular, està formada per disset panells amb fotografies, gràfics, mapes, compilacions de premsa i textos. Els principals temes que aborda són: la guerra civil espanyola, el cartelismo polític valencià, la València capital de la República, els bombardejos i els refugis, el patrimoni de la revolució social, l'arquitectura, la cultura, l'educació o els hospitals de sang.

Després de la inauguració va tindre lloc una elegant actuació musical a càrrec de "Malvaloca" amb la interpretació de quatre cançons, tres d'elles del poeta Federico García Lorca i una de Sánchez Ferlosio.

Les activitats continuaran durant tota la setmana amb cinema, conferències, una taula redona i un homenatge teatral a Gloria Fuertes. Durant tot el mes d'abril, "el cinema dels dimecres" es dedicarà al cinema de la república. Les pròximes projeccions seran el 15 d'abril "Aurora de Esperanza" – "El Balcón Vacío" i el 22 d'abril "Morir en Madrid". Per la seua banda, hui dimecres, es projectarà "Bloqueo" dins del Fórum dels Clàssics del Cinematògraf.

La taula redona se celebrarà el dijous 12 d'abril i abordaran el tema "República i Literatura"; i la conferència tindrà lloc el divendres 13 i versarà sobre "Dones: entre la llibertat i la igualtat en la II República". El dissabte, 14 d'abril, a les 19:30 hores, l'Auditori Municipal acollirà una representació teatral de la vida i obra de Gloria Fuertes.

Els actes commemoratius per la II República s'acomiadaran des del espai Al Tall, el dimecres 25 d'abril, a les 21:00 hores, amb la projecció de la pel·lícula "Pasaporte para Pimlico" a més d'un sopar i col·loqui.

Otras noticias en C. Túria

Los vecinos de la capital de Camp de Túria que más en desacuerdo están con esta medida provienen del Partido Popular y de Ciudadanos
La querella ha sido presentada por los representantes legales del Concejal Pedro Gallén

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.