Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'ELIANA

L'Eliana inverteix en energies renovables, a través d'una caldera de biomassa, per a donar servei al Poliesportiu i al CEIP El Garbí

La inversió supera els 174.000 euros
REDACCIÓ - 17/04/2018
L
L"Eliana inverteix en energies renovables, a través d"una caldera de biomassa, per a donar servei al Poliesportiu i al CEIP El Garbí

L'Ajuntament de l'Eliana ha construït, i ja es troba a ple rendiment, una caldera centralitzada de 201kW de potència amb combustible de biomassa (estella o pelet), que dóna servei d'aigua calenta sanitària a tots els vestuaris del Poliesportiu Municipal i de calefacció a tot l'edifici del CEIP El Garbí. La construcció inclou una canonada de 208 metres que connecta els dos edificis amb la caldera.

El Poliesportiu Municipal i el CEIP El Garbí eren dos grans consumidors de gas natural mitjançant les tres calderes que proveïen l'aigua calenta i la calefacció. Amb aquesta important inversió s'han reduït els gasos d'efecte hivernacle, concretament, en 15,37 unitats de t CO2-eq a l'any. En termes econòmics també s'ha produït un estalvi superior als 7.000 euros anuals. Amb aquesta obra, se centralitza el consum en una única caldera per als dos centres, amb combustible de biomassa que permet una millor regulació i disminueix les citades emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Per a l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, es tracta d'un projecte municipal respectuós amb el medi ambient, eficient i que suposa un estalvi econòmic respecte al consum d'altres energies. A més, ha reconegut que "aquest tipus de projectes també sensibilitzen a la ciutadania, servint d'estímul a la implantació de calderes de biomassa en habitatges unifamiliars o residencials amb tots els beneficis que comporta".

Per la seua banda, l'edil d'urbanisme, Mercedes Berenguer, ha explicat altres importants beneficis de la nova caldera "el subministrament de la caldera està proveït a partir dels residus vegetals generats en els propis jardins municipals a través de les podes" i ha afegit "des de l'Ajuntament, totes les accions que implementem des de fa molts anys, són mediambientalment sostenibles, i aquesta caldera és una mostra d'açò".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La actuación, con una inversión de 1,1 millones de euros, ha renovado por completo una carretera por la que circulan diariamente 1.500 vehículos y que presentaba un notable deterioro
El Ayuntamiento de Llíria invertirá más de 1,3 millones de euros en la ejecución de los dos proyectos

Otras noticias en sucesos

Detenidas 20 personas y realizados cinco registros en los que se intervino abundante documentación, además de terminales móviles y tarjetas bancarias
Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.