Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
COMARCA

La Diputació invertirà 7,8 milions d'euros en Camp de Túria

Es reduïrà l'arbitrarietat de les ajudes un 88% i el deute, un 65%
A. GARCÍA - 13/02/2018
Lola Celda, Jorge Rodríguez i Mercedes Berenguer a la roda de premsa, a la Mancomunitat
Lola Celda, Jorge Rodríguez i Mercedes Berenguer a la roda de premsa, a la Mancomunitat
Alcaldes i regidors de la comarca
Alcaldes i regidors de la comarca
Presentació del pressupost

La Comarca del Camp de Túria rebrà 7,8 milions d'euros de la Diputació de València en 2018. Així ho va explicar el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en la roda de prensa que va oferir a Llíria, a la seu de la Mancomunitat. Rodríguez va estar acompanyat per la diputada de Salut, Educació i Benestar Social i regidora de l'Eliana, Mercedes Berenguer i la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Lola Celda qui va presentar l'acte davant els mitjans de comunicación i, alcaldes i regidors de la comarca.

Berenguer va destacar el canvi en els criteris d'adjudicació de les ajudes que la Diputació presta als ajuntaments que "han passat a estar en un 71,87% reglades i que s'han reduït en un 88,37% les arbitràries, és a dir, el que tots coneixíem com el 'béseme usted la mano". Berenguer va recalcar que l'increment del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) "beneficiarà a la nostra comarca i especialmente als municipis de menys de 10.000 habitants on pràcticament s'ha triplicat el pressupost que també s'augmenta per als Serveis Socials"

Per la seua part, Jorge Rodríguez va recordar els dos objectius principals de la Diputació: "Un, social i un altre, municipalista". "Pràcticament hem doblat els diners que arribaven a la comarca del Camp de Túria en els dos últims anys d'Alfonso Rus –va assenyalar-, entre 2014 i 2015 se'n destinaren 10 milions d'euros i nosaltres en dedicarem 19 milions en el mateix período de temps". El president de l'ens supramunicipal va asegurar que es treballa des del reconeixement de la maduresa municipal: "El municipalisme no és que en els creiem, és que l'exercim".

Dels 7,8 milions d'euros que la Diputació té pressupostats per a Camp de Túria, el gran capítolserà per a la xarxa de carreteres on s'invertiran 4 milions d'euros. 800.000 euros hi aniran a ocupació i les ajudes a patrimoni es triplicaran segons va dir Mercedes Berenguer.

Pel que fa al deute de la Diputació, en set anys, s'ha reduït a menys de la meitat, uns 247 milions d'euros. "Això significa que enlloc de dedicar els diners a les entitats financeres, li'ls dediquem a les persones", va concloure la diputada de Salut i Benestar Social.

Abans de la presentació dels pressupostos a Llíria, el president va visitar el municipi de Marines, on recorregué algunes de les infraestructures renovades amb inversions de la Diputació en aquesta primera part de la legislatura. Rodríguez, acompanyat per l'alcaldessa del municipi, iniciarà la visita a les 17.00 hores des de l'Ajuntament de Marines.

Otras noticias en C. Túria

Cs de La Pobla de Vallbona exige explicaciones al gobierno sobre lo que considera una neefasta organización del festardor
El consistorio ha puesto a disposición de los ciudadanos un teléfono para atender cualquier emergencia

Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.